5 heta julklappstips för skidåkare

Har du inte köpt julklappar än? Här är fem fantastiska julklappstips som passar skidåkare – från billigt till svindyrt.

1. Ortovox Diract Voce – den talande transceivern

Den talanda transceivern borde väl vara det alla friåkare önskar sig av tomten? Denna lavinsändare har röstkommando på nio språk, inklusive svenska och en kraftfull högtalarfunktion samt inbyggd Recco-reflektor i bärselen. Pris: cirka 4000 kronor.

2. Extrem Final Opinion 118 – svenska folkets offpistskida

Detta är en friåkningsskida som ligger freeride.se varmt om hjärtat. För 10 år sedan togs de första stavtagen på den resa som kom att bli skidvärldens första, fullt communityutvecklade skida – Extrem Opinion 118. Framspånad och designad av användarna på Freerides forum i en gigantisk forumtråd. Pris: 7 799 kronor.

3. Skidbacken – det optimala sällskapsspelet för stugan

Vad passar bättre i stugmyset till fjälls än ett sällskapsspel som utspelar sig i skidbacken? Skidbacken UF-företag har kläckt denna briljanta idé som skulle kunna bli årets julklapp. Åtminstone om vi på freeride.se får bestämma. Spelet består av 350 frågor om skidåkning och fjällvärlden och det är snabbast i mål som vinner. Här hittar du Skidbacken på Instagram. Pris: 349 kronor.

4. SkiFi – framtiden skidpryl

Detta kan vara en chansning. Men vill du ligga i framkant måste du våga chansa när det kommer till julklappar. Denna fiffiga manick ska kunna hitta dina skidor som du tappat i lössnön och den ska också kunna coacha dig till en säkrare vistelse på berget genom att samla in diverse data. hur den fungerar låter vi vara osagt. Men du kan läsa mer om SkiFi här. Pris: Oklart (men antagligen svindyr).

5. Freeride Ski straps – din bästa vän i alla lägen

Freerides egna skistraps kan bland annat hålla ihop skidorna under transport till och från berget eller laga en trasig pjäxa med mera… med mera. Se fler tips och tricks i denna film och köp dina skistraps här. Pris: 159 kronor.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.