Adrenalinet rusar fritt i Gävle

I lördags invigdes Dome Adrenalin Zone i Gävle. En extremsporthall modell större som nu är öppen för allmänheten. 

Redan i fredags var det dags för de allra första gästerna att inta Gävles nya arena för extremsport. På en VIP-invigning av nya ”Dome Adrenaline Zone” fick inbjudna spana in det totalt 6 000 kvadratmeter stora bygget fördelat på tre olika hallar. Men i lördags öppnade Adrenalin Zone på riktigt och nu är aktiviteterna igång:
– I lördags var det en av de lyckligaste dagarna i mitt liv! Det var 600 personer som utövade 10 olika actionsporter samtidigt och det i vår nya arena som bara kokade!, säger Gustaf Kumlin som är en del av familjeföretaget som har byggt och nu driver Dome Adrenalin Zone i Gävle.


Kort film från öppningen av Dome där cyklisten Martin Söderström peppar upp


Eftersom bygget är så stort är det på plats med en liten rundvandring. Nedan skriver vi kort om de tre olika hallarna – Jump and Pump, Unlimited Zone och Street Park – och visar lite bilder.

Hallen ”Jump and Pump”

Här finns stora och små hopp för allt som rullar på hjul utan motor. Du landar i en foampit eller airbag-landning med möjlighet att fullfölja dina hopp. Flera varianter av mindre hopp i form av pumptrack, resi-landning och wallride med mera.

Aktiviteter: Kickbike, snowboard och skidor (specialbyggda skidor och snowboards med inlineshjul under, vanlig bindning där du sitter), inlines, Bmx och MTB cykel.


Hallen ”Unlimited Z0ne”

Domes största yta på 2 500 kvadratmeter. Innehåller bland annat Sveriges största trampolinpark med vanliga trampoliner samt trampoliner med foampit och airbag-landning, även high performance-trampoliner (mer studs!) och airtrack, parkour-Freerunning-Ninja Warriors-delar, samt en 9 meter hög klättervägg och 4 meter bouldring.

Aktiviteter:  klättring, trampoliner, parkour-freerun-ninja warrior

I största hallen ”Unlimited Zone” ligger Ninja Warriors banan (tänk gladiatorerna typ).


Hallen ”Street Park”

Året runt kan du lägga en hel dag med Skateboard, BMX, Inlines eller Kickbike. Förutom en Betong Bowl så finner du street-features med drops, banks och rails. Hallen är den minst, ändå 850 kvadratmeter.

Aktiviteter:Skateboard, Bmx, kickbike och inlines.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.