Åk skidor i din mobil: svenska spelet ”Grand Mountain Adventure” är släppt

Lömska laviner, hungriga björnar och hisnande drops. Det och mycket annat möter dig i Grand Mountain Adventure, det första open world-spelet för mobil. I slutet av mars släpptes det i Play Store för Android-mobiler, medan iPhone-användare får vänta till sommaren 2019.

I höstas släpptes en öppen beta-version av Grand Mountain Adventure, vilket vi har berättat tidigare. Det dröjde inte länge innan det blev uppmärksammat för sina öppna vackra miljöer. Betan av GMA blev utnämnt till Best Android Games of 2018 av Android Police och kom ända till finalen i The Big Indie Pitch 2018. I slutet på mars släpptes skidspelat till Android på Play Store, medan iPhone-användare får vänta till sommaren.


Trailer inför släppet Androin mars 2019


Vad är det för spel då? Spelet tar sin början i den pittoreska skidorten Hirschalm, där du snabbt ställs inför din första slalombana. Genom att klara utmaningar samlar du liftkort för att kunna låsa upp liftar som tar dig till nya delar av skidorten. Ju mer tid du spenderar i Hirschalm, desto mer inser du att det är utanför de preparerade pisterna som det verkligt spännande händer med gömda utmaningar och hemliga liftkort.

Det är dock inte förrän du tar dig till de andra skidorterna som världen öppnar upp sig på riktigt. Där finner du mängder av liftar, mer åkning än du hinner med och utmaningar för alla typer av skidåkare, som slopestyle, big air och best drop line. En av skidorterna utspelar sig i traditionell Dalamiljö med skoteråkare, gärdsgårdar, kalhyggen och backhoppning.

Gran Mountain Adventure
Play Store, Android 27 mars 2019

Spelet innehåller:
● Fem väldiga berg att utforska
● Ickelinjärt och varierat spelande med både tävlingsinriktade moment och stillsam
utforskning.
● En mängd olika typer av utmaningar, som slalom, big air och slopestyle
● Levande miljöer med laviner, vilda djur, snöstormar, fallande träd, rasande
stenbumlingar och alptåg
● Ett välutvecklat tricksystem med flips, spins, rails, rodeos och combos
● Intuitiva kontroller designade för touch screen
● Topplistor online

Grand Mountain Adventure släpps till Play Store den 27:e mars. Det första berget är gratis medan hela spelet kommer att kosta ca 50 kronor. Äventyret tar inte slut där. GrandMountain Adventure kommer att fortsätta utvecklas med nya berg, multiplayer-läge, snowboards och varierade utmaningar.

Om Toppluva som byggt spelet
Grand Mountain Adventure är det första spelet från Toppluva, ett företag grundat av tre bröder från Stockholm. Utvecklingen startade som ett lustprojekt som kom att sträcka sig över flera år. Till skillnad från de flesta spel som släpps idag är Grand Mountain Adventure byggt på en egen spelmotor skräddarsydd för spelets unika karaktär.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.