Åk skidor i din mobil

”Grand Mountain Adventure” är ett svenskutvecklat spel för mobiltelefoner. Bakom skidspelet ligger tre bröder. Redan nu finns en första betaversion för Android och i januari släpps den fulla versionen både för iPhone och Android. 

– Vår story är att vi är tre bröder ifrån Stockholm som har jobbat med detta spel som ett hobbyprojekt i fyra år, men senaste året har jag arbetat fulltid med det, berättar Viktor Sehr. 

Bröderna satsade på att göra ett skidspel eftersom de gillar stora berg och skidåkning, men tyckte att det saknades ett helt öppet skidspel där man fritt utforskar en hel skidort, såväl pister som offpist:
– Precis som i en riktig skidort tar man sig runt med liftar, och alla skidspår ligger kvar permanent. Det går alltså att se var man har åkt, vilket är lite kul, berättar Viktor Sehr.

Spelet heter ”Grand Mountain Adventure” och ligger redan idag öppet och gratis att ladda ned i betaversion på Android Play Store. Det är inga köp eller annat krafs inne i spelet. Skidspelet är som sagt byggt kring helt öppna berg med liftsystem, pister och offpist. Skidorten som är med i demo-version heter  ”Waldtal” och är ingen riktig skidort, men framtiden kan kanske bära annat i sitt sköte:
– I framtiden planerar vi att lägga in riktiga skidorter, meddelar Viktor Sehr. 

Den riktiga, fulla versionen av spelet kommer att lanseras i januari 2019 om allt går enligt planen. I trailern till spelet är ett tämligen skönt drönarperspektiv, men hur blir det när man spelar?
– Hela spelet är faktiskt i drönarperspektiv, vi tycker att man får en bättre uppfattning om berget och miljöerna med den vyn snarare än om spelet hade varit i förstaperson, avslutar Viktor Sehr.   

Grand Mountain Adventure Trailer

Länk för att ladda ned beta-versionen av ”Grand Mountain Adventure” till Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.toppluva.grandmountain

Text: Anders Wingqvist

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer