Bilder och film från dumpet i Åre

Åre hade årets dump på G i prognosen om man kollade förra veckan, men sedan blev det plusgrader… Men efter regn kommer…solsk…SNÖ! Nu har pudret landat och här är några färska bilder och klipp från allas vårt berg Åreskutan. 

Vi fick ett digitalt vykort från fotografen Rikard Landrin, som ständigt är på puderjakt.

Så här skriver Rikard Landrin till alla oss andra som missade snön i Åre idag:

–Jag och Frans Ahlberg körde upp sent igår, bestämde oss väldigt sent och chansade på snöfall istället för regn även om många var skeptiska och trodde på regn. Efter Östersund så tog snöfallet vid och vi anlände till Åre kl 02.

– Stora mängder snö har fallit och ju högre upp ju bättre. Vi hängde på låset vid VM6:an och fick några riktigt fina åk där det bästa helt klart var att köra hela Slalombacken ner opistad, var riktigt fin snö där. Snön är betydligt lättare högre upp på berget. Vi hann även med två turer i Tegefjäll, där var det väldigt fin snö och snöfallet fortsatte ordentligt medan vi turade.

Kommande dagar kommer bli fantastiska men man får ha stor respekt för lavinsituationen. Även stängda skidområden kan vara farliga då sprängning kan ske. Utöver detta så ska man bara njuta av situationen, inte ofta man får dessa dagar i Åre.

/Rikard Landrin

Huruvida dagens snöiga skidåkning i Åre var bättre än det dumpet som kom i februari för två Åre ”bästa snön någonsin i Åre” är vi osäkra på. Fyll på i kommentarsfältet om du vet, eller om du bara vill dela go skidåkning från Åre idag!

Kikar man på vår tjänst Snödjup ligger inte Åre i topp, men har seglat upp på sjätteplats i Sverige

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.