Branäsgruppen köper upp Ulricehamns Ski Center

Branäsgruppen har förvärvat Ulricehamns Ski Center. Övertagandet sker den 1 september 2017, i god tid inför vintersäsongen 2017/18.

Branäsgruppen är Sveriges nästa största skidanläggningsföretag med anläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ånnaboda och 12Mannabacken. Branäsgruppen har de senaste åren haft en stark tillväxt och investerat stort i sina anläggningar. Bland annat har man satt upp ett mål på att bli bäst i Norden på att spara och producera snö.

”Ulricehamn Ski Center passar väldigt bra in i Branäsgruppen. En välskött, storstadsnära anläggning med stort upptagningsområde. Vi har intresserat följt anläggningen och verksamheten under en tid och det känns väldigt kul att kunna presentera den här nyheten” säger Lars Rundblom, styrelseordförande i Branäsgruppen.

 

Ulricehamn Ski Center ligger endast en timme från Göteborg och en halvtimme från Borås och Jönköping. Det bor en och en halv miljon människor inom en radie av en och en halv timme, ett fantastiskt gästunderlag. Branäsgruppens största anläggning, Branäs, har drygt 50 procent av sina gäster i Storgöteborg och synergier på marknadsområdet är självklara.

”Ulricehamn Ski Center är starka i Västra Götaland och i Danmark, två områden där även Branäs är starka. Här kan vi verkligen stärka anläggningarna gemensamt”

I och med övertagandet kan anläggningen dra nytta av Branäsgruppens samlade kompetenser och resurser. Redan till vintern kommer några mindre förändringar, baserat på dessa erfarenheter, att genomföras men Branäsgruppen vill lära känna anläggningen innan några större investeringar görs.

”Det vi har sett när vi följt anläggningen har sett bra ut. Givetvis har vi idéer men när vi tar över en anläggning så gör vi det med ett långsiktigt perspektiv och försöker att lära oss den innan vi styr om för mycket. Vi pratar mycket om ”arv och innovation” inom Branäsgruppen, att lita och lyssna på erfarenhet men att alltid våga ifrågasätta den” säger Anders Kjällström.

Ett område där Branäsgruppen inte kommer att vänta är snöproduktionen.

”Det första som vi kommer att göra är att sätta oss in i snösystemet. Vi har många års erfarenhet av snöproduktion från olika delar av landet, med olika förutsättningar. Gemensamt för alla anläggningar är dock att snön är det viktigaste vi har och grunden till all vår verksamhet. Vi har 100 procent fokus på att öppna anläggningarna tidigt och att stänga dem sent. Här tror vi att vi kan göra en skillnad redan från år 1.”

”Vi har fört diskussioner med Branäsgruppen sedan sommarn 2016 och lärt känna dem och deras filosofi ganska väl. De är drivna entreprenörer med klara mål och stor kunnighet inom, för branschen, vitala områden. Och, vilket för oss känns oerhört viktigt, ett stort hjärta som klappar för den alpina skidsporten. Mot bakgrund av händelser under senaste året har vi som ägare fått anledning att fundera en hel del på framtiden. I och med denna affär får vi en aktör som kan ta UC-Skicenter vidare in i densamma. Jag vill önska de nya ägarna lycka till och samtidigt gratulera vintersportorten Ulricehamn!” säger Lars Karlsson på Weland Stål

Per Johansson blir kvar som platschef även efter ägarbytet.

”Ulricehamn Ski Center är en fantastisk liten anläggning med stor potential. Weland Stål har gjort ett mycket bra arbete med anläggningen och det skall bli oerhört spännande att se hur Branäsgruppen med sin styrka och sina visioner driver anläggningen framåt. Jag ser verkligen fram emot det här och det skall bli väldigt kul att följa utvecklingen till nästa nivå” säger Per Johansson.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.