Fischer RC4 CT: ”De här pistskidorna vill åka fort!”

Vi teståker Fischer RC4 CT som är en snabb och utmanande pistskida. 

Fischers serie RC4 är populär och har funnits med länge. Vi provåker pistskidan RC4 CT i årsmodell 2023. RC-serien är Fischers race linje, med alla världscupsskidor och konsumenträsers.

Fischer RC4 CT kom för 3 år sedan och inför 2023 är den lite uppdaterad. Bland annat har man lagt i plexiglas i utskärningen i brättet, vilket all som åkte den gamla version kommer att uppskatta eftersom de slipper få snö i fejan på ett oskönt sätt.

Detta är en skida för de som vill svänga mycket och ha prestanda. De byggs i samma fabrik av samma människor som bygger de rena tävlingsskidorna. Fullt ös i pisten gillar dessa skidor. Priset är cirka 13 000 kr med platta och bindning.

Skidan är byggd med träkärna, dubbla lager metall och förstärkt även med kolfiber.

Omdöme och betyg

– Man ska inte döma en bok efter dess omslag, men i detta fall kan man göra det. Dessa skidorna ser snabba ut och de är snabba! De svarade tillbaka fint i åkningen, skitkul skida som leverera i pisten. Jag är nöjd. Min försäsongsträning gjorde sig påmind, jag fick kämpa lite med det var kul. Betyget blir 4,5. säger Emma Lerider Harrysson.

– Denna skida var utmanande, vilket triggar och jag trivdes bra på dem. När man hittade hur de ville bli åkte blev de roliga. Vill man ha en utmanande skida så är detta ett bra alternativ. Betyget blir 4, säger Cisela Groth. 

– Det här är en skida som passar mig, den är lite tyngre och sitter verkligen i svängarna. Detta är en bra skida som väl på kant är vridstyv och det är bara att åka med och njuta. Du kan ligga på stor sväng, men vill man kan man korta ner svängen och ger tighta svängar. Betyget är klockren 4:a, säger Jesper Hayland.

– Det här är en bra skida: tuff, tung, vill åka fort och det vill jag också så det passar mig bra. Det går att stå ut svängen och man kan köra riktigt fort, den är hård och utmanande, men går bra i kortare svängar också. Isfläckar käkar den här skidan upp. Det är en 4,5 i betyg, säger Olle Stenbäck. 

Fischer RC4 CT

Mått (Nos/Midja/Bak):113-65-98 mm
Svängradie: 15 m i 175 cm
Vikt: 2350 g i 175
Längder: 165, 170, 175, 180, 185 cm
Pris: ca 13000 kr ink bindning och platta.

Betyg från teståkarna: 4,25 av 5

Fortsatt läsning om skidor

Här ser du fler skidtest 2023, fler publiceras efter vart. Om du är mer taggad på all mountain-skidor eller freeride skidor så har vi så klart test på de kategorierna också. Hur du väljer rätt längd på alpina skidor har vi en fin artikel om, dessutom kan du få tips på hur du väljer rätt längd på barnskidor också.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.