Fotograf Johan Ståhlberg

”En bra bild ska även få betraktaren att tänka wow! och minnas din bild ett bra tag.”


Foto: Johan Ståhlberg

Namn: Johan Ståhlberg

Ålder: 20

Vad åker du på: Har precis konverterat till skidor från bräda så för tillfället är det ett par gamla Salomon 1080

Vad använder du för kamerautrustning: Minolta systemet, med gluggar från 24-400mm och diverse blixtar mm, men kommer snart att gå över till Canons digitala system. Film beror på om det är människor eller natur och skidor, men i regel sitter det Kodak 100VS och Fuji superia för människor.

Uppdragsgivare: Frilansar nu, men Brant, Åka Skidor och Freeride och en del andra företag finns med på listan. Söker nya kontakter hela tiden.

Vad fotograferar du helst: Passionen ligger i Skidor och klättring men plåtar gärna natur och djur. Är ganska bred i mitt fotograferande, jobbar även som fotograf på en modellagentur.

Vilka planer har du för vintern: Tyvärr sitta inne och scanna bilder till den kommande hemsidan verkar det som i dagsläget! Jag och Jesper Molin ska även göra några photosessions ihop, så några duktiga jibbers för gärna höra av sig! Blir nog en eller två resor ner till alperna också.

Vilken bild är du mest nöjd med: Oj svår fråga! Det är lite olika beroende på vilket humör, men just nu så är det bilden på stormfågeln från Island.


Foto: Johan Ståhlberg

Vad är en bra bild för dig: När jag känner att jag har jobbat mycket och planerat en bild som sedan blir riktigt skön! Bilden på Stormfågeln hade jag haft i tankarna i många månader och testade olika tekniker innan jag tog den. En bra bild ska även få betraktaren att tänka wow! och minnas din bild ett bra tag.

Text: Johan Åkesson

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.