Freeride World Tour flyttar premiärtävlingen

Osäkra snöförhållanden gör att Freeride World Tour flyttar premiärtävlingen i Kicking Horse. Istället blir det Baqueira Beret, förra årets stora nyhet, som startar säsongen.

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Och du som tycker att du redan väntat länge nog på Freeride World Tours premiärtävling i Kicking Horse får tyvärr vänta lite till.

Freeride World Tour 2023 skulle starta 13-18 januari i Kicking Horse i Kanada, men på grund av osäkra snöförhållanden har FWT tillsammans med den lokala organisationskommittén beslutat att skjuta upp tävlingen till februari. Istället startar säsongen i Baqueria Beret i Spanien den 28 januari 2023 med Baqueira Beret Pro event.

— Det har varit en utmanande start på vintern på Kicking Horse Mountain Resort, inte bara med en lägre mängd snö än normalt, utan också med kallare temperaturer än normalt. Kombinationerna av dessa faktorer, tillsammans med en betydande vind tidigare denna säsong, lämnar FWT-platsen Ozone i ett tillstånd som ännu inte är säkert att arbeta i eller producera några åkbara linjer för en tävling. Det kommer en förändring i vädermönstret, men det råder också för stor osäkerhet med hur mycket snö som kommer fram till de ursprungligen planerade tävlingsdatumen, och hur lavinförhållandena blir. Med säkerhet som vårt främsta bekymmer känner vi att det rätta beslutet är att ställa in tävlingsdatumen i januari, säger Mike Rubenstein, områdeschef för Kicking Horse Mountain Resort.

I väntan på årets premiär kan du fördriva tiden med att kolla på det bästa från tidigare års upplagor av Freeride World Tour här.

Den nya tävlingskalendern ser ut som följande:

  • Baqueira Beret Pro, Spanien – 28 januari – 2 februari
  • Ordino Arcalís Pro, Andorra – 4 – 9 februari
  • Kicking Horse Pro, Kanada – 17 – 22 februari
  • Fieberbrunn Pro, Österrike – 11 – 17 mars
  • Xtream Verbier, Schweiz – 25 mars – 2 april
Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.