Ingen comeback av Rönnbäck

Ett av de hetare ryktena på sista tiden har handlat om en påstådd comeback av Jesper Rönnbäck. Freeride ville reda ut frågan och sökte upp Kirunakillen som hann bli något av en freeridelegend innan han la skidorna på hyllan.

Stämmer ryktena om en comeback?
– Nej, det gör de nog inte. WC-finalen 1998 var det senaste jag åkte som aktiv. Jag har åkt två puckeltävlingar nu nyligen, en i Kungsberget och en på SM i Idre. Men det är mest på skoj. Jag ska väl försöka att ställa upp i någon tävling då och då om backen är relativt lättåkt. Mer blir det inte.

Blir det några friåkningstävlingar då?
– Nej, mitt mål är att skrapa ihop i alla fall 15 skiddagar i år. Mycket mer än så har det inte blivit de senaste åren. Det kändes kul att tävla nu senast, men något NM eller liknande blir det inte. Det skulle vara farligt att hoppa direkt in i extremåkning.

Du är klar med dina ekonomistudier, vad gör du nu för tiden?
– Jag bor kvar i Stockholm och driver ett IT-bolag tillsammans med några bekanta. Vi kommer att lansera en markandstjänst för elektronisk handel inom kort.

Vad är dina intryck från SM uppe i Idre?
– Puckelutvecklingen går verkligen framåt, främst på hoppen som blir allt högre. Men åktekniken är den samma. Det är kul med inverterade hopp men jag hoppas att de inte tar bort för mycket fokus på åkningen. Jag blev mycket imponerad av yngre åkare i klassen upp till 16 år.

Text: Dan-Marcus Pethrus

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.