Lincoln Loop

Lincoln loop är ett numera klassiskt trick, som uppfanns av freestyle-legenden Eddie Lincoln för trettio år sedan för att senare vara utdött och sen tas upp igen på 90-talet

Tricket är ganska likt en backflip, och brukar vara lätt att lära sig. Man ska sträva mot att få en blandning av en rak sidovolt och en backflip, gör man den rakt åt sidan kallas det ofta bara ”roll”, eller ”sideflip”.

Träna först: I simhallen eller på studsmatta.
Lär dig först: 360, Backflip.
När du kan lincoln loopen är det inte svårt att vrida runt 180, och få en ”rodeo 540.”

1 Se till att du har ett mjukt och skönt hopp första gången, hetsa inte ut och testa i första bästa bigjump, det kan straffa sig. Ta dig istället tid och bygg ett hopp på våren, eller i vinterpudret.

2 Ta ganska mycket fart in mot hoppet, du vill inte få underrotation för då får du äta snö. Nyckeln till det här tricket som till alla trick är självförtroende. Fokusera på uthoppet och åk in med böjda knän.

3 När du är på väg att lämna kicken, lutar du dig bakåt/åt sidan, samtidigt som du sträcker ut benen, för att sedan dra upp dom mot bröstet igen. Detta skapar rotationen. Fokusera med blicken upp mot himlen.

4 Sträck dig efter en grab, detta hjälper ofta till att komma runt, eller att få bättre kontroll i luften. Nu bör du ligga ungefär rakt upp o ner, och du borde kunna se dina kompisar på marken.

5 Så fort du ser landningen kan du bedöma om du måste krypa ihop mer eller sträcka ut kroppen för att sätta tricket. Glöm inte att släppa graben ungefär här. Landa tricket som en backflip, glid lugnt iväg.

Text: Jacob Wester

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.