Rodeo 540

Rodeo 540 är utvecklat ur lincoln loopen, det görs som en lincoln loop 180. Tricket är egentligen inte svårare än lincolnen, förutom att man landar fakie.

Lär dig först: Backflip, Lincoln Loop, 540.

1 Hitta ett mjukt bigjump, tillräckligt stort för att du ska kunna komma runt en lincoln i. Se till att landningen är jämn och inte för hård.

2 Ta lagom med fart, i det här fallet ganska mycket, eftersom det inte är speciellt skönt att landa på knölen innan landningen fakie. Fokusera på kanten utav upphoppet.

3 Tänk lincoln loop på uthoppet, men vrid ditt huvud lite mer runt axeln uppåt mot himlen när du skjuter ifrån, så att du får lite mer snurr redan från början. Nu kommer det kännas som om du roterar lite långsammare, så kryp ihop och försök lokalisera dig.

4 Har du gjort rätt från början borde du nu ligga upp och ned med kroppen vänd åt sidan. Du kan börja söka efter landningen.

5 Bedöm hur mycket du har kvar, dra in benen under dig och landa.

Det här tricket kan också göras som en lincoln, och sen i slutet drar man runt 180. Men jag föredrar att disponera spinnen över hela volten, genom att dra igång den redan från början och titta runt axeln.

Dom flesta som sätter lincoln loop brukar sätta rodeo första gången, och tricket är inte mycket svårare än en lincoln.

Text: Jacob Wester
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.