Turdell och Regnér högst upp på prispallen i Kicking Horse

Det blev dubbelt svenskt på prispallen i Kicking Horse då Kristofer Turdell fullständigt bombade hem segern, tätt följt av Carl Regner. I övrigt var det damerna som imponerade mest under det andra stoppet av Freeride World Tour.

Andra tävlingen av Freeride World Tour avgjordes i fluffigt puder och strålande solsken på tävlingsfacet Ozone i Kicking Horse, Kanada. Och det var svenska åkare som dominerade på herrsidan. Carl Regnér trixade sig ned, tillsynes lekande lätt, med en backflip och två stycken 360 vilken gav honom ledarpositionen ända fram tills det var dags för nästa svensk att åka.

Kristofer Turdell startade med en stor bakåtvolt och följde upp den med att fullständigt bomba ned för facet, det gick så fort att Kristofer knappt förstod vad som hände.
– It was probably one of the fastest runs I’ve ever done. Maybe not in terms of speed, but I’m still having a hard time figuring out what I actually dig because in my head it went so fast!

Se Kristofer Turdells vinnaråk här:

 

 I herrklassen fick vi i övrigt se ett startfält som hade svårt att stå på benen och många föll tungt, värst såg det ut för Logan Pehota (CAN) som skenade efter ett dropp och tumlade ut för en klippvägg nedanför, tack och lov tog han sig ned för egen maskin efter den läskiga kraschen. Även Reine Barkered hade svårt att hålla ihop sitt åk och startade med en ofrivillig framåtvolt efter sitt första dropp följt av en ofullständig 360 (läs 270) till sidledes landning och krasch.

Tanner ”Ski Boss” Hall var inte tillräckligt bossig för medalj men langade åtminstone en riktigt stor raggare med perfekt landning som belönades med en sjätte plats. Hela resultatlistan ser ni här:

Men det var damerna som imponerade mest i Kicking Horse och det var överlag en galet hög nivå på alla åkare i klassen. Till skillnad från herrsidan så höll sig tjejerna på fötterna och den som gjorde det allra bäst var Jessica Hotter från Nya Zeeland som också med glädje kunde medge att startfältet levererade med råge.
– It was super nice. Everybody smashed it today. Everybody has been riding so well. It was amazing!

Jessica landar det översta droppet rätt på en trädtopp med fortsätter åka som om inget har hänt och avslutar med en riktig stor och kontrollerad flygtur innan armarna åker ut för att claima segeråket som ni ser här:

Vinnaren från Hakuba, Hedvig Wessel, fick inte riktigt till det. Trots ett stabilt åk hamnade hon  längst ned på resultatlistan i Kicking Horse vilket gör att hon ramlar ned till en tredje placering i den totala rankingen. Evelina Nilsson körde som många andra snabbt och stilfullt och seglade in på en sjunde plats. Hela resultatlistan från damernas imponerande tävling ser ni här:

På snowboardsidan fick vi se Cody Bramwell dänga ned ett riktigt stilfullt åk som nästan räckte för medalj, men Cody slutade på en fjärde placering. Vann gjorde merikanska Jonathan Penfiled med ett åk som innehöll en stor 360 samt en stilfull transfer med tillhörande grab. Se hans åk här:

Resultatlista för herrklassen i snowboard finns nedan:

Franska Marion Haerty fick kanske tävlingens skönaste åk när hon surfade ut i orört puder och lekande lätt landade flera dropp längs vägen ned, vilken belönades med en guldmedalj i klassen snowboard dam. Se hennes vinnaråk här:

Fullständigt resultatet för damernas snowboard ser ni här:

Missade ni sändningen? Ta det lugnt, reprisen från Freeride World Tour, Kicking Horse, Kanada finns fortfarande kvar här:

Nästa tävling på världstouren körs i Andorra och fönstret där ligger mellan 28 februari till 4 mars. Där har tävlingen inte annonserats att sändas i efterhand, likt Hakuba och Kicking Horse, och det lär därför bli en klassisk livesändning med dess för och nackdelar.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.