Magiska förutsättningar inför sommaren på Stryn

Om du inte riktigt gick igång på nyheten att Hammarbybacken plastas in men ändå är sugen på att åka skidor i sommar, ja då har vi en färsk rapport från klassiska sommarskidorten Stryn åt dig. 

Efter två års trubbel för oss svenskar att resa över gränsen till sommarskidåkning ovanför magiskt vackra Hjelledalen är det nu andra bullar inför stundande premiär den 1 juni 2022.

Vi tog ett snacka med Nina Lensebakken som är med och driver Stryn Sommerski om läget uppe på glaciären just nu.

Hej Nina, hur ser förhållandena ut i Stryn just nu?

– Förhållanden är fantastiska. Det har varit en snörik vinter, som ännu inte är över. Vi väntar på en halvmeter bara nu i helgen.

När planerar ni att öppna för säsongen? Hur kommer öppettiderna att se ut därefter?

– Vi öppnar den 1 juni och håller därefter öppet varje dag 10 – 16 fram tills säsongen avslutas, vilket som vanligt beror på snöläget. 

Har ni några nyheter för i år?
– Den stora nyheten är väl ändå att gränsen är öppen igen och att våra skidsugna grannar i Sverige äntligen kan komma till oss igen. Det är två år sedan sist.  

Kommer ni att köra catski i år? Vad kostar det och hur många åk får man?

– Catski maskinen går så länge det finns snö på toppen. Priset är 700 kr per tur och då kommer du upp på nästan 1900 meter över havet och har en fallhöjd på 850-1200 meter beroende på vilken väg du väljer ned.  

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.