Malou Pettersson åker bara puder

Ibland kikar man på skidfilm och blir så sprickfärdig av skidpepp att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Malou Pettersson har precis släppt en kort rulle ”Just Powder” och det är 3 minuter och 13 sekunder ren skidglädje i drömska mängder nysnö. 

Hej, Malou Pettersson, hur är läget och vad gör du just nu?
– Hej! Det är fint! Just nu är jag nere i Biarritz för en sista surf innan vintern drar igång. Äter musslor  och blir smashad av vågor 🙂 

Din nya video ”Just Powder” är ju så smittsamt och irriterande skidpeppande att den borde vara olaglig! Hur gick tankarna när du och filmarna knåpade ihop den?
– Haha tack! Det är första gången jag släpper en egen skid edit så det är kul, men läskigt. Egentligen är det bara klipp jag skrapat ihop lite här och där, tar de chanserna jag kan för att kunna filma. Men framförallt är det klipp från när vi filmat till min och Kajsa Larsson webbserie KM days. Det blev en del material från två säsonger, så tänkte att det vore kul att göra något av det och inte bara låta det samla damm på hårddisken.  ”Just powder” heter den för det är precis det, inget galet, bara puder. Och det är min favorit typ av skidåkning 🙂 Och då blev det såhär! 

Du var ju runt och åkte skidor lite överallt förra vintern bla Revelstoke i Kanada, Chamonix, Engelberg: Men vilken plats var allra bäst?
– Hmmmmmm alltså jag älskar alla dom du nämnde. Alla har sin egen variant av skidåkning, vilket är just det som jag tycker är så magiskt med den här sporten. Det blir en helt annan upplevelse och kultur beroende på vart du åker, även om grunden är densamma. Men fick jag bara välja en så blir det Revelstoke. Möjligheten till bra snö och terräng är oändlig där, dock hoppas jag att det kommer bli besök både till Engelberg och Chamonix i vinter. 

Hur ser planerna ut för vintern som kommer?
– Planen är att lägga ner ännu mer krut på att filma, hur/var/när är fortfarande oklart, men jag har en miljon olika idéer jag vill göra. Jag och Kajsa knåpar på olika projekt där vi kan involvera mer tjejer som är peppade på att åka skidor, som jag hoppas vi kan förverkliga i vinter. Vi får se helt enkelt 🙂 Oavsett kommer det bli massa skidåkning med basen in Revelstoke. 

Ok, tack för en sjukt skön och bra edit, som jag tror att många med mig kommer att använda som pepp-bränsle inför vintern!
Tack själv! 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.