MegaPark i Oppdal närmar sig

2 april går MegaPark av stapeln. Det är ett av Norges intressantaste arrangemang för jibbers, snowboardåkare, fotografer och filmare.


Foto: Endre Lövås

MegaPark är en session som är öppen för alla, både skidåkare och brädåkare, oavsett nivå på åkningen. Flera av världens främsta åkare kommer åka i de olik parkerna som byggs upp och många av branschens olika åkarteam kommer finnas på plats och scouta; i fjol fanns det åkare som lämnade MegaPark med nya sponsorkontrakt.
– Idén bakom MegaPark är att skapa ett crossover terrängparksevent där lek står i centrum, både i och utanför backen. I år blir det dessutom en big jump-tävling på lördagen vid sidan om NM i halfpipe för skidåkare på söndagen. Dessutom blir det ett stort Peak Performance-party på lördagen, berättar eventansvarige Endre Løvaas.


Foto: Endre Lövås

Oppdals två terrängparker, Hovden och Vangslia ska kompletteras med stora hopp, step-ups och quarters. Mästerkonstruktören Lars “Laffa” Mattsson (Jon Olsson Invitational m.m.) kommer tillsammans med Ståle Lien från Bataleon Snowboards få fria tyglar i tre dagar för att bygga upp ett stort sessionområde i Oppdalsfjällen.
MegaPark kommer i år att vara centrerat runt Vangslia, Ådalen och Hovden. Vangslia har en fin terrängpark för nybörjare och medelgoda åkare som kompletteras med en mer avancerad linje under MegaPark. I området runt Ådalen kommer det att byggas flera spännande features for de mer drivna åkarna. Parken i Hovden kommer ha en superpipe och andra stora hoppelement att bjuda på för avancerade åkare.

Under MegaPark avgörs även Nikon Shoot Out, en fototävling där vinnaren får ett Nikon D70s kitt. Utöver det sker demonstrationer av nästa års skidor och brädor från K2 och Ride, testning av Nikons digitalkameror och mycket annat.

Mer information finns på: megapark.no

Text: Dan-Marcus Pethrus
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.