Ny 6-stolslift ger ännu bättre liftbaserad offpist i Oppdal

Oppdal skisenter i Norge får en ny stolslift till vintern. I mitten på december väntas Vangsliexpressen stå klar för att lyfta skidåkare strax under toppen av berget Vangshøa 1365 möh.  

Oppdal ligger ett par timmars bilfärd söder om Trondheim, tämligen mitt i Norge. Skidområdet sträcker sig över fyra fjäll och har 13 liftar och 35 nedfarter. Största idag åkbara fallhöjden är 605 meter. Offpistytorna är stora och bra, och till denna vinter blir den liftburna friåkningen ännu bättre.

Den nya sittliften som byggs av österrikiska Doppelmayer är en övre sektion som går mot toppen Vangshøa. Denna övre sektion ska länkas samman med den befintliga sittliften längre ned.

Skidåkare ska med nya liften i ett svep kunna åka 2000 meter från botten till toppen och inte behöva kliva av på mittstationen, samtidigt ska skidorten vid kasst väder eller lavinfara kunna välja att bara köra den nedre sektionen. Höjdskillnaden blir runt 600 meter på liften, då Vangslia dal ligger på 710 meter och toppen Vangshøa är på 1365 meter.

Vad tycker du om Oppdal?

Oppdal är en uppskattad skidort bland Freerides läsare som har gjort en recension, snittbetyget är 4 av 5 stjärnor baserat på 23 recensioner. Vad tycker du om Oppdal?

Vad tycker du om Oppdal?

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.