Nya generationen pistkartor är här

För första gången på ett halvt sekel slipper man frysa om fingrarna i kampen att hantera den traditionella, otympliga pistkartan. Skistar är först ut med att lansera pistkarthållaren myway.

Den nya utdragbara pistkartan myway.
Den nya utdragbara pistkartan myway.

Med pistkarthållaren myway kan man genom en enkel handmanöver få full översikt av pistområdet. Kartan dras helt enkelt ut när den behövs och försvinner snabbt in i det skyddande plastskalet när den är färdiganvänd. Karthållaren rymmer dessutom en flasköppnare. Det är innovationsföretaget Daylightagain AB som står bakom produkten.
– Vi ser en enorm potential för nya kartprodukter i det alpina segmentet som, av tradition, förhållit sig väldigt restriktivt gällande förändringar av pistkartorna. Nu med en kräsen och nyhetstörstande ”generation Y” i backarna samt det faktum att nya åktekniker har fått fotfäste och att systemen blir mer komplexa så tror vi att marknaden är mogen för nya idéer. Vi fokuserar på nya koncept för olika målgrupper inom skidåkning och arbetar redan på en ny version av myway för nästa säsong, säger Catharina Wikström, som tillsammans med Måns von Rohr har grundat Daylightagain AB .

Myway lanseras i vinter i Skistars anläggningar i Åre, Sälen, Vemdalen och Hemsedal.
– Skistar jobbar kontinuerligt med att ligga i fronten när det gäller nya koncept och idéer inom skidåkning och fjällupplevelser. Därför var det lätt att ta till oss produkten som Daylightagain visade upp, dels för att den är så genialiskt enkel och praktisk i sig men också för att vår gäst blir påmind om oss även utanför pisten när han använder sin flasköppnare, säger Bosse Einarsson, marknadschef på SkiStar AB.
Målet med myway är att bli en världsledande leverantör av karthållare i det alpina segmentet.

Text: Redaktionen

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.