Oavsiktlig och megastor dubbel backflip i puckel

Just nu pågår Freestyle World Ski Championships i Deer Valley, Utah. Igår kväll leverade japanska Daichi Hara kanske lite väl mycket luft i semifinalen i parallellpuckel. Han drog en backflip som blev lite för stor och tja, ”då gör jag en till då” tänkte japanen. Se den makalösa videon här!

Var det världens största dubbla backflip i puckel någonsin? Tanken var knappast en dubbel backflip, men i semifinalen av parallell puckeln där Daichi Hara från Japan åkte mot amerikanen Bradley Wilson gick det lite väl fort in mot kicken. Daichi Hara kom in för snabbt, för obalanserat och hans planerad backflip blir alldeles, alldeles för stor. Vad göra? Tja lika bra att dra in skidor, ben och fötter under kroppen och rotera runt en raggare till!

Kraschen blev brutal, det är svårt att landa i motlut, men lyckligtvis klarade sig Daichi Hara undan värre skador och kunde konstatera att ett snitt på hackan var den enda blessyren efter den långa luftfärden.

Det sjukaste av allt? Daichi Hara skakade av sig kraschen och körde sedan åket om bronset mot svenska Walter Wallberg och lyckades få med sig bronspengen hem!

HELA ÅKET MED KRASCHEN

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.