Ortovox återkallar patroner till lavinryggsäckar

Otrtovox har upptäckt att en del av deras patroner till lavinryggsäckar tappar trycket. Det gäller modellen ”AVABAG Cartridge Carbon” med mörkblå adapter upptill som såldes 22 mars 2018 till och med 30:e september 2019. 

Ortovox har konstaterat att vissa patroner till deras lavinryggsäckar har ett fel i sig. Det är modellen ”ORTOVOX AVABAG CARTRIDGE CARBON” från en viss produktionsperiod (22 mars 2018 till och med 30 september 2019) som kan tappa trycket. Anledningen till detta är en defekt patronadapter, dvs skruven som sitter längst upp och som är länken mellan patron och fäste i din lavinsäck.

Under ogynnsamma förhållanden kan detta sänka kraften när du behöver dra din lavinryggsäck, vilket inte är någon bra sak.

Det är bara patroner med mörkblå adapter som kan vara felaktiga. Alla andra patronadaptrar (ljusblå och silver) är från en annan produktionsserie och påverkas därför inte.

Om patronen är kvalitetssäkrad mellan 22 mars 2018 – 30 september 2019 så kan du väga din patron före den skall användas och se att vikten inte diffar mer än 5 gram upp eller ner. Om det inte är någon skillnad i vikt, då har ingen gas läkt ut och patronen fungerar som den skall.

I Sverige gäller dock att all patroner som är tillverkade i den mörkblå serien under den angivna perioden kan bytas ut hos din återförsäljare, givet att du har köpt patronen i Sverige.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera