På fredag öppnar Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil

Skidsveriges största spelare SkiStar öppnar för skidåkning på fyra av sina fem skidorter i Sverige och Norge nu på fredag 15 november: Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Den senaste tidens ihållande kyla har gett mycket goda förutsättningar att producera snö. Vintern har verkligen kommit till fjällen.

– Vi har haft helt optimala förutsättningar att förbereda oss för öppning. Vintern och skidsäsongen är här i Åre och vi ser framemot 170 dagar med skidåkning, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.
Under kommande vecka kommer mer detaljerad information om vilka liftar och backar som öppnar, häng med i Freerides skidortsdatabas eller på anläggningarnas webbsidor.

I Hemsedal startar säsongen med smygpremiär och gratis skidåkning redan under kommande helg för att helt öppna fredag 22 november. De traditionella skidtestarhelgerna ser ut att få optimala skidförhållanden och innebär också test av nya skidprylar och skönt häng.

I Vemdalen är det positiva tongångar:
– Det är något speciellt med att öppna för säsongen. Under den gångna helgen smygöppnade Vemdalen och det är härligt att se hur barn och vuxna hittar skidglädjen och ivern att ta sig ut i friska luften igen efter en mörk höst. Inför helgen öppnar vi upp för mer skidåkning och förberedelserna för skidtestarhelgen som startar 28 november ser närmast fantastiska ut. Vi är verkligen redo för en härlig skidsäsong, säger Anders Lundqvist, Destinationschef på SkiStar i Vemdalen.
Här ser du datumen för skidtestardagarna. 

I Hammarbybacken mitt i Stockholm city behövs en längre period med ihållande kyla för att starta snöproduktionen. Det står redan nu klart att SkiStar öppnar för skidåkning i Lindvallen, Sälen, fredag 22 november, oklart hur Tandådalen-Hundfjället ligger till.

Förra årets öppning i Åre är redan en klassiker som Reine Barkered ”vann” 🙂

Och du som tycker att det är dåraktigt att hänga på låset vid de skidåkningsmässigt tämligen kärva öppningsförhållandena kan få vatten på din kvarn i denna krönika: ”Sluta åk skidor på hösten”

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.