”Nöjda barn, ger nöjda föräldrar”

Nu har även vår testpilot Elin med familj kört sin skidresa till Branäs. Här ser du vad omdömet blev. Hon konstaterar att Branäs satsar på de små barnen och gör det bra.

Branäs satsar på de små barnen, och det gör de väldigt bra! Från det uppenbara så som flertalet barnaktiviteter och många gröna och blå backar till de små detaljerna som pallar på de allmänna toaletterna samt öronproppar till barn och slush puppy på after skin. 4-åringen älskar det! Går på skattjakt med björnbusarna, åker björnbusecupen och dansar loss på barnens afterski. På berget blir favoriten Nintendo Land – en tillrättalagd skogsbana med Super Mario-figurer i, samt till hennes föräldrars irritation den till synes meningslösa knappliftskarusellen nere vid torget:
– Jag tar några varv nu på morgonen mamma, den är bäst när den är nypistad!

Även 7-åringen får sitt lystmäte. Här är det att hoppa i Big Airbag som är den stora favoriten. Tätt följt av att få starta i starthus och köra slalombana, selftimer, samt åka i parken. Den senare, Pepsi Funpark, är toppen för en 7-åring, men på tok för snäll för en jibbande tonåring. Super Mario-backen är poppis även här liksom alla små hopp vid sidan om backarna.

Nöjda barn ger nöjda föräldrar”

Så är det vi föräldrar då. Med strålande vårsol i april, korvgrillning i backen, after ski-öl i solen, genomgående trevlig personal, nära till allt och sköna svängar i slasksnön i de näst intill tomma backarna får vi en skön och glad långhelg. Men med endast en backe som ger lite utmaning (kombination av Branäs enda svarta backe ihop med en lång röd) blir det snabbt lite enahanda om du själv har lite ambitioner med din skidåkning.

Nöjda barn ger nöjda föräldrar stämmer absolut denna långhelg. Men mer än en långhelg hade jag inte lagt här. Då styr jag hellre kosan till andra sidan gränsen, Norge, och får betydligt mer utmanande åkning -på samma tidsavstånd från Göteborg finns det ju ordentliga berg! För nöjda föräldrar är faktiskt också viktigt. Men tack Branäs för ett soligt, roligt minne!


Har testpiloten rätt, vad säger du som har varit i Branäs?

Vad tycker du om Branäs?

Text: Elin Bylund
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer