Pep Fujas får norskt beskydd

Amerikanen Pep Fujas har inte gjort sig känd som någon hjälmbärande skidåkare. Men nu blir det ändring på det. Braden ”Pep” Fujas har precis skrivit på för norska Sweet Protection. 

Norska Sweet Protection har precis gjort ett avtal med amerikanen Braden ”Pep” Fujas som ny atlet för att promota deras produkter. Pep Fujas är från Ashland, Oregon där han växte upp på familjens enkla jordbruksfarm som mestadels odlade basilika. Pep bor numera i skidstaden Salt Lake City som ligger i mormonernas delstat Utah med skidorter som Alta och Snowbird inom armlängds avstånd.

Pep Fujas har varit professionell skidåkare i snart tjugo år och gjorde sig först ett namn när han tävlade på X Games, där han bland annat har tagit silver i slopestyle 2003. Pep har varit med i en rad stora skidfilmer under årens lopp och alltid mixat jibb med friåkning, puder med park, rails med stora linjer. Hans första stora segment var 2003 i Poor Boyz Productions film ”Session 1242”. Året efter vann han ”Breakthrough Performer” och ”Best Trick” på amerikanska skidmagasinet Powders skidfilmsgala  Powder Video Awards.

Tillsammans med Eric Pollard, Chris Benchetler och Andy Mahre var Pep Fujas med och startade Nimbus Independent Films 2007 som var tidiga med webbepisoder. Pep Fujas var också en av de mer kända skidåkare som var tidig med att stundtals åka helt utan stavar, en kontroversiell grej då som utmanande rådande normer.

Nyligen lämnade Pep Fujas stora skidmärket K2 till förmån för lilla WNDR Alpine. Och nu har han alltså vänt blicken mot norsk Trysil för beskydd av knoppen och ögonen.

Det sista året har Pep åkt med hjälm, delvis för att han håller på att lära ena dottern att åka skidor.
– Jag är peppad på att bli en den av Sweet Protections familj. Det var flera skäl till att jag gick med, men framförallt Sweets hantverksskicklighet med sina produkter kombinerat med stor uppmärksamhet för detaljer. Hjälmarna är bra formade, lätta och är utrustade med features som gör de enkla att anpassa. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.