Pryldatabasen 2018

Nu släpper vi äntligen årets upplaga av Pryldatabasen, Sveriges största prylguide för vintersportprodukter. Pryldatabasen att kommer uppdateras löpande under hösten så känn ingen oro om något saknas nu, det kommer mera. Har du redan testat årets prylar? Skriv gärna en recension!

I Pryldatabasen kan du i lugn och ro kolla in vinterns prylar innan shoppingrundan, eller bara kolla in hur grafiker, mått och vikt på prylarna har ändrats sedan tidigare år.

Handskar från Hestra, offpistlagg från DPS, byxor från Peak Performance, jackor från Arc’teryx, bindningar från ATK, lavinryggsäckar från Black Diamond, skidglasögon från Oakley och pistskidor från K2 för att nämna något av det som redan nu finns att dregla över i databasen.

Det är inte alltid som man behöver köpa sprillans nya skidgrejer. Freerides läsares alldeles egna marknad för begagnade prylar hittar du som vanligt på vår Köp & sälj. 

Kategorierna i Pryldatabasen 2018 är:
Skidor
Pjäxor
Snowboard
Jackor
Skidbyxor
Goggles
Bindningar
Snowboardskor
Snowboardbindningar
Ryggsäckar
Handskar
Hjälmar

Besök Pryldatabasen 2018 >>

Tips på produkter som passar i Pryldatabasen:
Alla företag har inte hunnit lägga in sina produkter än. Pryldatabasen kommer att uppdateras med flera varumärken inom den närmsta tiden. Har du frågor eller saknar något? Kommentera forumtråden om Pryldatabasen

Är du ansvarig för ett varumärke som passar in i Pryldatabasen?
Kontakta johan[at]freeride.se

Freerides guider:


Att välja rätt skidkläder

Det finns många begrepp som är bra att ha koll på när man ska köpa skidkläder och det är lätt att bli förvirrad av allt snack om membran och vattenpelare. I Freerides guide hittar du matnyttig information.

 


Att välja rätt pjäxor

Ett par krånglande pjäxor kan förstöra en skiddag på några sekunder. Här går vi igenom saker som är bra att tänka på gällande pjäxköp.

 


Att välja rätt skidor

Midjemått, rocker, spann, längd, flex – där har du några av faktorerna som kan vara bra att ha koll på inför ett skidköp. I den här guiden benar vi ut begreppen.


 

hjälmarAtt välja rätt hjälm

Karbon, half shell, full face, mips. Tekniken för att skapa en skidhjälm har gått framåt sen Stenmark skyddade kokosnöten med en mössa.


 

Att välja rätt goggles

Polariserat, dubbellins, sfäriska linser, outriggers. Vi förklarar vilka goggles och varför du ska välja dom.

 

 

 

Välj rätt längd på dina skidor

När carving intog marknaden på 1990-talet började det tillverkas en mängd olika typer av skidor i olika längder. För att ta reda på vilken skidlängd du ska ha räcker det inte med en standardformel för alla olika skidtyper. Freeride hjälper dig att välja rätt längd på dina alpina skidor.

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.