Prylnytt: Prylarna som gäller i sommarvärmen

Freeride har spanat in sommarmånadernas måsten och bjuder på allt från longboards, solbrillor och kläder till motorsågsryggsäckar och svävare.


Hunter Enduro Shorts från Sweet Protection
Hunter Enduro Shorts främsta ledord är komfort och passform. Full stretch, antiallergic och fukttransporterande material. Bra plats för skydden, ventilation på insidan av låret, liftkortsficka och fickor för nycklar och telefon. Finns i två färger.
Pris: 999 kronor

 


Builder’s Pack från Dakine
Rubust ryggsäck på 29 liter från Dakine för dig som gärna har med dig verktyg i ryggan. Builder’s Pack är en favorit för många som bygger MTB-leder och utrustad med expanderbart motorsågsfack och gjord i skottsäker nylon.
Pris: 1 899 kronor

 


Roosevelt Glacier Glass från Dragon
Skulle Maverick, Tom Cruises karaktär i kultfilmen Top Gun, ge sig in i solglasögonbranschen tillsammans med en ärrad fransk bergsguide hade det inte varit förvånande om de hade kommit fram med en liknande modell som Dragons glaciärglasögon Roosevelt Glacier Glass.
Pris: 1 599 kronor

 


Collage Jacket från Colour Wear
Klassisk collagejacka i bomull med broderad patch på bröstet. Avtagbar luva och något längre och smalare i passformen.
Pris: 699 kronor

 


Pilatesboll
I början av 1900-talet tröttnade den tyska gymnasten Joseph Pilates på tråkiga träningsövningar och tog fram en helt ny träningsmetod som tränade flera muskelgrupper samtidigt. Metoden fick namnet pilates och är idag ett erkänt inslag på träningsscenen. Sedan födelsen för drygt 100 år sedan har pilatesbollen blivit ett viktigt redskap och ett enkelt och billigt sätt att hålla sig i form. Finns i en mängd olika färger, utföranden och prisklasser.
Pris: från cirka 70 kronor

 


Hedgehoge GTX XCR III från The North Face
Stabil och smidig vandringssko med låg vikt och strömlinjeformad design. Vattentätt membran, extra dämpning under trampdynorna samt gummisula i vibram för att ge ett bra grepp. Finns för både dam och herr.
Pris: 999 kronor

 

 


Wailer 112RP Charger Edition från DPS Skis
Att tänka på vinterutrustning mitt i sommaren kanske inte känns helt rätt men DPS Wailer 112RP Charger Edition är en 2013-modell som DPS släpper ett fåtal exemplar av nu under sommaren. Skidan är 192 centimeter lång, mäter 142/115/127 och har en radie på 20 meter.
Pris: 10 499 kronor

 


Kelly Nomads från Quiksilver
40-årige surfikonen Kelly Slater har varit med och tagit fram surfshortsen Kelly Nomads. Fyrvägsstrech för att shortsen ska kännas flexibla och smidga samt utrustad med Quik Dry som gör att de ska torka dubbelt så fort som ett par vanliga surfshorts.
Pris: cirka 800 kronor

 


Creep 38 Typewriter från Madrid
Cruisa omring på en handgjord longboard från brädmärket Madrid från Kalifornien. Nio lager lönn, 96.5 centimeter lång och flex 4, Cadillac Cruiser-hjul och omvända 180 milimeters longboardtruckar ska ge en stabil och mer lättsvängd bräda.
Pris: cirka 1 900 kronor

 

  R200 från Jetlev
Att kunna flyga, gå på vatten och få känna sig som Batman är tre saker som många önskar sig. Nu kan du göra allt detta – på en och samma gång. Med hjälp av R200 kan du sväva fram i 40 kilometer i timmen, cirka nio meter upp i luften med hjälp av vatten och en  200-hästkrafters-motor. R200 finns i orginalutförandet i tre färger men är du kräsen vad gäller färger så kan du uppgradera till Marine Grade Paint för cirka 20 000 kronor. Då får du ytterligare sex färger att välja på.
Pris: från 700 000 kronor (men då ingår bland annat två radiohjälmar och en ställ för jetdräkten)

 


Krabbe Coat från Kari Traa
Regnkappa för tjejer med hög funktionsnivå i designad förpackning. Jackan är i 100% polyester men med en karaktär av tvättad canvas. Finns i färgerna beige och svart.
Pris: 2 499 kronor

 


Wi-Fi Combo Kit från GoPro
Styr din GoPro-kamera trådlöst med nya Wi-Fi Combo Kit. Montera din kamera på svåråtkomliga platser och styr den med fjärrkontrollen upp till 180 meters avstånd. Du kan använda din smartphone eller surfplatta som fjärrkontroll och även för att se vad din kamera spelar in. Om du har tillgång till en internetuppkoppling kan du även livestreama direkt till webben.
Pris: 1 499 kronor

 

 

Lunarglide+ 4 Premium från Nike
Det gäller att hålla sig i form under sommaren. Löparskon Lunarglide+ 4’s ovandel består av meshtyg, vilket ska leda till ökad ventilationen och stabilitet. Skon är också utrustad med en tvådelad mellansula och elastisk skumkärna. Vill du sätta din egen prägel på dojjorna så kan själv välja hur den ska se ut genom ett Nikes hemsida. Finns både för dam och för herr.
Pris: 1 400 kronor (kostnad för egen design tillkommer)

 


XT WP II Jacket från Salomon
Lätt, packbar och vattentät jacka framtagen speciellt för löpning i regn och rusk. Kommer med smart packpåse som kan fästas runt armen. Finns för både dam och herr och kommer i ett par olika färger.
Pris: 1 800 kronor

 


EOS M från Canon
EOS M bjuder på en smidig spegellös systemkamera med kompakt design. Kameran har 18 megapixel, ISO mellan 100 – 25 600, en vikt på 298 gram och stödjer filmning i full HD. Kameran kommer i färgerna svart, vitt, silver och rött. Köper man till den nya objektivadaptern EF-EOS M är kameran kompatibel med alla Canons EF-objektiv. Säljstart i slutet av september 2012.
Pris: cirka 9 000 kronor (priset inkluderar Canon EOS M + 18-55mm 3,5-5,6 + Speedlite 90EX-blixt)

Text: Ola Melin

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.