Reine Barkered om sitt åk i Verbier: ”– Det kändes som att jag kunde ha gjort lite mer”

Reine Barkered kom till start i Verbier på ett wildcard. Han åkte signatur stabilt och knep en fjärdeplats, men helt nöjd var han icke. Och Reine lovar också att återkomma för en tolfte (!) säsong på FWT nästa vinter. 

Hur kändes åket? Blev det som du tänkt dig?
– Det kändes som att jag kunde ha gjort lite mer. Jag hade en bra plan och såg hur Wadeck Gorak gjorde en bakåtvolt där jag tänkte köra, så då tänkte jag att nu hoppar jag långt precis som jag gjorde det året då jag vann här. Sen råkade jag göra en sväng för mycket, så det blev varken långt eller en bakåtvolt. Det blev något slags mellanåk som saknade det där lilla extra som man behöver för att klättra några poäng. Men jag är nöjd.

Och om du blickar bakåt, hur känner du för säsongen i stort?
– Det har varit upp och ner, men jag är ändå nöjd att jag lyckats få till hyfsad åkning på lite mindre berg som inte riktigt passar mig. Det har varit en överraskning för mig.

Hur känner du inför nästa år? Kommer vi få fortsätta se dig på touren?
– Ja, jag tänker att jag kör så länge jag kan hålla mig motiverad. Och nu står man ju här helt euforisk, så det är lätt att säga. Hade du frågat i morse så hade jag nog sagt nej, men nu säger jag helt klart ja, jag kommer att köra.

Kul! Vad är det som gör att du lyckas hålla motivationen uppe?
– Steve Klassen, 54 år som startade i dag. Jag menar jämför honom med andra i hans ålder, det han gör är ju helt otroligt.

Reines åk från Verbier idag

Missa inte heller Reines vinnaråk från Verbier 2017 då han slog över 100 km/h…

Text: Elin Turpeinen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.