Renässans för randonnée i Ramundberget

Ett nytt äventyrscenter har öppnats mitt i Ramundberget i anslutning till Topsport. Albin Lärnefjord, fjälledare och lavintekniker, har anställts som guide och kommer att arbeta med att utveckla centrets aktiviteter och äventyr för fjällanläggningens alla gäster.

På grund av en ökad efterfrågan och nyfikenhet på naturupplevelser kommer Ramundberget denna vinter att satsa stort på guidade toppturer och inför det har man byggt ett nytt äventyrscenter i centrala bykärnan. I det ny äventyrscentret erbjuds bland annat skidlektioner, prova på-toppturer, guidade toppturer i grupp och möjlighet till privat guide.

Satsar stort på toppturer

Det nya äventyrscentret ligger i anslutning till sportbutiken Topsport där man kan hyra och köpa all typ av sportutrustning. En stor del av centrets erbjudande är topptursaktiviteter och som ett led i detta har Albin Lärnefjord, fjälledare och lavintekniker, med gedigen erfarenhet både från arbete i området men också inom Topsport, anställts.

Att gå på topptur har ,som alla skidåkare som inte har sovit under en sten de sista åren, blivit allt mer populärt de senaste åren. En trend som Albin Lärnefjord gillar:
– Att gå på topptur är den perfekta blandningen av en naturupplevelse och skidåkarglädje. Det finns fantastiska fjäll att besöka och många toppar att bestiga i vårt närområde. En del av dessa har varit väldigt krävande att nå, men med nya lättare material och utrustningar kan vi ta oss längre men samtidigt ha kraft kvar i benen för nedåtfärden, berättar Albin Lärnefjord, guide på Ramundberget.  

Och Albin räds icke att ta snålskjuts med liften en bit upp:
– Eftersom vi har en lift precis utanför dörren så tar vi ofta hjälp av den för att kunna ta oss ännu längre ut och upp på fjället och hitta orörd snö. Vill man hinna med fler äventyr och man känner man har brist på tid eller kondition, så är skotertolkning upp på fjället ett roligt alternativ (som vår frilansare testade i vintras, Reds. anm). Vi erbjuder turer både på kalfjället och i skyddad skogsmiljö för de väderutsatta dagarna. Det geografiska läget gör Ramundberget unikt och förutsättningarna för mycket snö är optimala, fortsätter Albin.

Albin Lärnefjords favoritturer i Ramundbergets närområde: 

  • Predrikstolen på Helags – på 3:e plats över världens vackraste toppturer enligt National Geographic.
  • Ösjökläppen för dess tillgänglighet – perfekt lutning för skidåkning och fin omgivning.
  • Lill- och Stor-Skarven – passar de lite mer erfarna toppturarna.
  • Lilla Ramundberget – suveränt för nybörjaren.
Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.