Skidskvaller #21

Jakten på de hett eftertraktade säsongsjobben har börjat, fenomenet talltees retar gallfeber på killarna i BroBomb och PK Hunder ger golfbrännan ett (rött) ansikte. Här är det senaste skidskvallret.

 • Skam den som ger sig! Om skidmärken vore djur hade Coreupt varit en katt för det företaget verkar ha nio liv. Efter att ha konkat för nästan exakt ett år sedan har det nu släppts en videosnutt som meddelar att Coreupt kommer vara tillbaka i slutet av september 2013. Men vilka är de nya ägarna? Är någon kvar från gamla teamet? Kommer företaget överleva den här gången? Så många frågor..
 • London kan få en inomhusskidbacke. Precis som i Dubai kommer den byggas i anslutning till en galleria, och förhoppningen är att den ska vara klar under 2015. Enda problemet i nuläget verkar vara prislappen – 200 miljoner pund.
 • Wille Lindberg har spenderat sommaren i Åre med att vara cykelinstruktör tillsammans med Reine Barkered och Jackie Paaso.
 • Sportwizz är ny svensk distributör för Intuition Liners, innerskorna som finns i bland annat Fulltilt och Scarpas pjäxor.
   

 • Vad ska du göra i vinter? Snart är det dags att söka säsongsjobb.
  Foto: Skistar
  Sugen på att säsonga i vinter? Ett steg i rätt riktning kan vara att besöka en av de fyra rekryteringsträffarna som arrangeras i slutet av augusti runt om i landet. Främst handlar det om jobb i Sverige men i Mora kommer även arbetsgivare med lediga jobb i Norge att finnas på plats. Rekryteringsträffarna sker i Sundsvall 21 augusti, Gävle 22 augusti, Mora 27 augusti och Åre 28 augusti.
   
 • Delar av gamla Young Gunz-gänget var på Snowcamp och härjade häromveckan. Nu undrar vi om Måns Bertz Wågström tycker att det är läskigt att hoppa vattenhopp eller om han bara inte ville bada?


  Foto: Line
   

 • Mannen som gjorde newschoolåkningens första dubbel, Mike Wilson, är tillbaka på Line efter sex års frånvaro.
 • Newschoolers har startat en Tech Support Cult, vilket låter lite läskigt men som kommer fylla ungefär samma funktion som att ställa frågan ”vilka skidor ska jag ha” i valfri avdelning på Freeride. Vad säger ni, ska vi utnämna de forummedlemmar som ger bäst svar på frågor till ”Tekniskt Vägledande Guru”?
 • Volcom har börjat tillverka skor. Enligt företaget är de snygga men samtidigt ”skateable” eller skejtningsbara som vi säger här i Sverige.
 • Ibland är det svårt att veta om killarna på BroBomb skämtar eller menar allvar, men senast i raden av saker de stör sig på är fenomenet talltees. Hur nära glashuset hamnar de med det uttalandet?
 • Efter ägarbytet snackas det nu om att Rossignol ska börja tillverka tennisracketar och cyklar. Vill de försöka casha in på folk med stark varumärkeslojalitet eller var kom den här idén från?
 • Skidåkning är den sporten som ger snyggast rumpa, enligt en undersökning med 2000 personer som gjorts av sajten Chillfactor. Håller ni med?

 • PK med jämn bränna
  Foto: instagram.com/peterolenick
  Årets JOI-vinnare PK Hunder är i USA på semester. Han passade även på att spela lite golf med sina vänner, tyvärr glömde han solkrämen, vilket resulterade i en sjuklig golfbränna!
 • Folven Camping kommer byta en eller flera av sina ägare till nästa sommar eftersom Stryns dåliga sommar även påverkat campingen. Dock kommer Fred Syversen vara delägare även nästa säsong.
 • Jon Larsson har fått snurr på sin nya karriär som helikopterpilot. Hehehe..
 • Ett gäng svenska vintersportfotografer har gått vidare till final i fototävlingen Red Bull Illume.
  Daniel Rönnbäck, Anders Neuman, Mattias Fredriksson och Oskar Enander har alla tagit bilder som valts ut bland de 250 bästa. Kolla in Red Bulls hemsida för ett gäng riktigt inspirerande foton.
   
 • Offpisttrenden i Sverige växer sig allt starkare och SLAO har därför beslutat att uppföra ett antal skiroutes, eller skidled i off-pist terräng på inrikiska, i de svenska fjällen.
  Ett antal skidanläggningar runt om i Sverige har redan gjort tummen upp och skidlederna kommer att dyka upp inom en snar framtid. SLAO:s säkerhetskommitté har jobbat med frågan det senaste året och finslipar just nu på reglerna kring skidlederna.
 • Det har skapats ett uppror på Newschoolers om att bojkotta OS i Sochi på grund av Rysslands skeva och diskriminerande hbtq-lagstiftning. Mer om detta senare.
   

 • Sugen på att ta över Borgafjäll?
  Foto: Espen Schive
  Borgafjälls skidanläggningen är till salu. Familjeföretaget som skött driften de senaste åren har kastat in badlakanet och ägarfamiljen Lövbrand har nu beslutat sig för att sälja både skidanläggningen och hotellet.
   Vad du behöver hosta upp för anläggningen är inte klart i dagsläget.
Text: Hedda Berander, Kristoffer Frenkel, Jesper Norén, Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.