Skidtest Head Kore 93: ”Det roligaste jag gjort på länge”

Skidtest Head Kore 93 i årsmodell 2022/2023 är en lekfull skida som åtminstone föll halva testpatrullen på läppen när vi testade den i Vemdalen i vintras.

Head Kore 93 är enligt företaget själv en stabil all mountain-skida som gör sig bäst i uppkörd pist. Skidan har en relativt snäv radie på drygt 16 meter i längden 177 centimeter vilket gör att nosen blir bred, något som i sin tur ska ge extra bärighet i lössnö enligt Head.

Skidan är konstruerad på samma sätt som tidigare med karuba-trä, poppel och grafen men med nytt topsheet som ger en mer hållbar skida med möjlighet till annan grafik. Tidigare års topsheet har inte varit möjligt att trycka på, och därmed har Head Kore-serien alltid varit helt svarta.

Omdömen och betyg

– Ger inte så bra inryck, kommer inte ihåg så mycket av den. Känns inte så vridstyv och är ganska mjuk. Jag tror den passar en medelåkare. Den är lätt på foten och ganska lekfull, men det gjorde sig inte jättebra i pisten. Den får en trea i betyg… och då är jag generös, säger Jesper Hayland.

– Idag är det preppad manchester med ungefär fem centimeter fräsch snö ovanpå. De här skidorna i de här förhållandena, svin-lekfulla… det var det roligaste jag gjort på länge. Riktigt nöjd idag med Head Kore 93. Mer åt det lekfulla hållet, men känns lite orolig när man lägger på fart. Betyg 4,5, säger Olle Stenbäck.

Head Kore 93 [2023]

Längder: 156, 163, 170, 177, 184 och 191 cm
Radie: 16,4 (@177 cm)
Mått: 133-93-115 mm (@177 cm)
Rocker: Tip-Tail Rocker
Teknologi/konstruktion: Multilayer-Carbon Sandwich Cap-konstruktion, lättvikts-träkärna av karuba-trä, poppel, grafen, structured UHM C Base
Pris: 7 499 kr

Betyg: 3,75 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.