Skidtest K2 Mindbender 89 Ti: ”Jätterolig att åka på och väldigt lekfull”

Vi har teståkt och betygsatt nya K2 Mindbender 89 Ti i årsmodell 2022/2023. En lekfull och lättåkt skida som bjuder in till fantasifull åkning.

K2 Mindbender 89 Ti är en ny skida från Mindbender-serien. En skida som, enligt K2, ska ge mycket glädje och fantasifull åkning. Skidan är lättare i tip och tail i jämförelse med tidigare Mindbender, vilket ska göra skidan lättare in i respektive ur sväng. Enkelt beskrivet är detta en lekfullare Mindbender som fortfarande är tillräckligt stabil. Ett tips från K2 själv är att gå på en längre längd om du tvekar mellan två olika då denna skida är så pass lättåkt.

Inuti skidan hittar vi en träkärna av asp med en titanalsförstärkning med formen av Y (se bilden nedan) samt en stycke glasfiber. Rocker i tip och tail samt en relativt snäv radie på dryga 16 meter i 182 centimeters längd.Omdömen och betyg

– Kul skida. Väldigt mycket sväng. Snabb upp på kant och väldigt mycket popp tillbaka. Lite orolig när man tog längre svängar. Den blir inte vobblig utan det var snarare att den inte gillade när jag la ut den på lite längre sväng. En bra allround-skida för att cruisa med. Den landar på 3,5 i betyg, säger Olle Stenbäck

– Dagens favorit för mig i alla fall. För mig personligen svarar den bra. Det är mycket sväng för att vara en all mountain-skida. Den här tycker jag är jätterolig att åka på och den är väldigt lekfull. Den får en stark femma! Säger Jesper Hayland.

– Den var rolig. Den står pall! Den går att lägga på stora svängar i hög fart. Personligen tycker jag den är lite smal. 89 millimeter är i underkant. Den får en fyra, säger Cisela Groth.

– Den hade säkert mått bra av att lägga på lite bredd i midjan, typ ta en annan skida från samma range. Men jag tycker om den här. Den är stabil. Den svarar tillbaka och gör sitt jobb. Den håller vad den lovar, fyra i betyg, säger Emma Lerider Harrysson.

K2 Mindbender 89 Ti [2023]

Längder: 164, 170, 176, 182 och 188 cm
Radie: 16,6 m (@ 182 cm)
Mått: 130-89-114 mm
Rocker: All-terrain Rocker (tip & tail)
Vikt: cirka 1925 gram (@ 182 cm)
Teknologi/konstruktion: Träkärna av asp, förstärkt med titanal (Y-beam) samt glasfiber
Pris: ca 7 000 kr

Betyg: 4,1 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.