Skidtest Nordica Enforcer 94: ”Mycket carving och fullt ös”

Freeride har testat Nordica Enforcer 94. En stabil skida som gillar fart vilket resulterade i högsta betyg från delar av testpatrullen.

Enforcer-serien är en modern klassiker som har varit med länge men som blivit omgjord flera gånger. Nordica Enforcer 94 är en skida som passar många olika åkare. Träkärna av poppel och bok som förstärkts men två lager metall vilket ger en väldigt stabil och dämpad skida. Rocker fram och bak gör skidan lekfull.

Inför förra vintern gjordes skidan om, bland annat med en mjukare framdel som gör skidan enklare att få in i sväng. Till 2023 är det endast färgen som är ny.

Omdömen och betyg

– Det här är ett riktigt ånglok som kräver sin man eller kvinna. Jag gillar den, det är en grym skida. Den passar kanske bättre till en tyngre åkare som gillar att sätta fart på grejerna. Väldigt hårda tailar… vilket vissa tycker om, jag föredrar lite mjukare. Den blir inte superlekfull men med rätt person så tror jag den blir fantastisk. Den får ändå en fyra i betyg, säger Olle Stenbäck.

– Det är fullt ladd egentligen! Den är lite tyngre. Den blir fartstabil. Det här är en skida som passar för en åkare som gillar höga farter, mycket carving och fullt ös. Jag skulle inte ta med skidan i parken och börja leka utan det här är en skida som trivs bäst i pist och höga farter. Den får en stark fyra i betyg, det är en jätterolig skida, säger Jesper Hayland.

– Den är tung, styv och hård. Man måste vara med som skidåkare, men den passar min typ av åkning. Det kan vara dags för en femma! Säger Cisela Groth.

Nordica Enforcer 94 [2023]

Längder: 165, 172, 179, 186 och 191 cm
Radie: 15,5 16,1, 17,1 18,2, 19,1
Mått: 127,5-94-115,5 cm (@186 cm)
Vikt: 2330 gram (@186 cm)
Rocker: 30% tiprocker, 50% spann, 20% tailrocker
Teknologi/konstruktion: Träkärna av poppel och bok samt två lager metall.
Pris: 6 499kr

Betyg: 4,33 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.