Skidtestarhelgerna fortsätter – Lindvallen nästa

Skidtestarhelgerna avlöser varandra. I helgen är det till Lindvallen du ska bege dig om du vill testa de senaste skidnyheterna.
– Vi ser fram emot en fantastisk helg, säger Fredrik Rydén, marknads- och eventansvarig på Skistar.


Foto: Lindvallen

Är du på jakt efter ett par nya skidor eller vill du bara testa vad årets nyheter går för? Oavsett vilket har du chansen i helgen när Lindvallen bjuder in till skidtestardagar med 22 leverantörer på plats i Gustavsbacken. Skidtestarhelgen är endast öppen för Svenskt Sportforum och deras leverantörer vilket har vållat en del debatt. De största leverantörerna kommer att vara på plats för att guida besökarna rätt i skiddjungeln. 

Tack vare en tidig köldknäpp kunde Lindvallen öppna tidigt i år och med tre decimeter nysnö den senaste veckan är förutsättningarna bra inför testhelgen. 
– Det är fantastiskt fint i backarna. Det är gynnsamma förhållanden i och med att det har varit öppet länge här. Vi kommer att ha ett 15-tal backar öppna, säger Fredrik Rydén. säger Fredrik Rydén, marknads- och eventansvarig på Skistar.

Under fredagen och lördagen är liftarna öppna mellan 9.00 och 18.00 och på söndag håller de öppet mellan 9.00 och 15.30. Under lördagen arrangeras även slopestyle- och railtävlingen Pink Park Open i Gustavbacken.
– Vi kör en tävling med David Ny och Scandinavian Shaper där man kan vinna sitt eget rail. Vinnaren får döpa ett eget rail och designa det.

Under helgen finns det möjlighet att delta i en MySkiStar-tävling där det handlar om att skrapa ihop så många fallhöjdsmeter som möjligt. För att utöka poängskörden ytterligare kan man utföra olika uppdrag som att till exempel köra första åket före 09.30 båda dagarna.

Program

Fredag 7 December
9.00-18.00 Liftarna öppna och Pink Park Rail Park öppna
9.00-16.00 Skidtest
9.00-16.00 MySkiStar-tävling. Tävlingen avslutas lördag 15.00.
15.00 Afterski på Lindvallens Wärdshus med Partypolarna
19.00 Julshow med Partypolarna på Experium

Lördag 8 december
9.00-18.00 Liftarna och Pink park Rail Park öppna
9.00-16.00 Skidtest
9.00-16.00 MySkiStar-tävling. Tävlingen avslutas klockan 15.00.
13.00-14.30 Pink Park Open by Scandinavianshaper, parktävling i Gustavbacken. Anmälan på plats
15.00 MySkiStar prisutdelning i Gustavbacken. Priser till vinnarna i mest antal åkta fallhödsmeter, även utlottning av priser bland alla deltagare!
15.00 Afterski på Lindvallens Wärdshus med Partypolarna
19.00 Julshow med Partypolarna på Experium

Söndag 9 december
9.00-15.30 Liftarna öppna
9.00-14.00 Skidtest

Deltagande leverantörer
K2 skidor och snowboard, Ride snowboard, Völkl, Salomon, Atomic, Sal Snowboard, Extrem, CmdSkis, Kästle, Leki, Armada, Nordica, Blizzard, Tecnica, Scott, Black Crows, Faction, Dynastar, Rossignol, Head, Smith, Carrera, Tandådalen Skishop, ABS, Arva, Burton Snowboards, Hendryx Skis

Ska du till Lindvallen? Klicka för om du kommer i Freerides kalender

Text: Fredrik Tacacho
Foto: Lindvallen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.