Snörapporten: Vecka 45

Hemavan och Dundret har öppnat för säsongen, i Norge fick Hemsedal skjuta på premiären och i Whistlers backcountry finns det tydligen två meter snö. Stora kontraster i en och samma snörapport.

Dundret fick skjuta på säsongsöppningen en vecka men nu har kylan äntligen kommit och ska av allt att döma stanna kvar hela veckan.

Hemavan öppnade barnbacken Lilla Lämmeln i fredags och precis som för Dundret ser väderleksrapporten riktigt bra ut med ett antal minusgrader utlovat de kommande dagarna.

De lokala parkåkarna hann även snickra ihop säsongens första Local Laps-avsnitt.

De alpina träningsgrupperna har i vanlig ordning intagit Kåbdalis.

Även grannlandet i väst har haft det lite kämpigt med snön och både Hemsedal och Trysil har fått skjuta upp sina säsongsstarter. Nu verkar åtminstone temperaturen ha sjunkit lite. Inga nya öppningsdatum är dock satta än.

 I finska Lappland, närmare bestämt Levi, fixas slalombacken inför slalomtävlingarna i världscupen som körs om två veckor.

Att det åks skidor i Klippiga Bergen så här års är ingen superskräll, men idag öppnar de första skidorterna på USAs östkust, och på något vis känns det mycket mer orättvist. Kanske för att Killington, Vermont ligger på typ samma breddgrad som Rom.

Avslutningsvis har vi hittat några videoklipp från Nordamerika som vi tyckte var värda att dela med oss av.

Arapahoe Basin, Colorado har redan varit öppet några veckor och är ett av få ställen som har en park i dagsläget.

Whistlers backcountry har redan ackumulerat två meter snö, som premiäråks av Mike Douglas och några andra i videon nedan. Kanada alltså..

Snöar det där du är?
Vill du dela med dig? Skicka bilder, och några ord om du känner för det, till redaktionen [krumelur] freeride.se så plockar vi med dem i nästa snörapport.

Psst! Du har väl inte missat att Snödjupsmätaren vaknat till liv ur sin sommardvala?
Snödjupen i Sverige hittar du på denna länk >>

Text: Hedda Berander

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.