Snörapporten: Vecka 46 – Det tar sig..

I slutet av förra veckan gick snökanonerna på full blås i stora delar av fjällkedjan. Just nu är det lite varmare, men det är av allt att döma en övergående dumhet. I helgen öppnade bland annat Tänndalen och Tärnaby, och Vemdalen räknar med att köra igång kommande helg.

Tänndalen öppnade första backen i lördags och väderprognosen framöver pekar på mer kyla under veckan.

Tärnaby har också öppnat första nedfarten, klassiska Ingemarbacken, och givetvis är där portåkare på plats.

Även i Norge är säsongen så sakteliga på väg att starta. Folk som knatar upp själva har förvisso varit på snö sedan i november men nu öppnar annläggningarna också. Till exempel Kvitfjell som siktar på att ha öppet varje dag från och med i lördags till första maj.

I slutet av förra veckan fick Vemdalen ett rejält snödump och snökanonerna har körts för fullt. Prognosen är att öppna minst en expresslift och ett par nedfarter till helgen som kommer. Redan nu finns längdspår öppna i Klövsjö.

Uppdatering: Vemdalsskalet och Klövsjö öppnar på torsdag den 13 november. Exakt vilka nedfarter är inte spikat i dagsläget, men däremot är det klart att Klövsjö Express öppnar i helgen.

Det är inte bara landslagsåkare som trivs i Kåbdalis på försäsongen – även snowscoot-entusiaster åker dit.

Vi tar en snabb koll utanför Skandinavien också.

Avslutningsvis får vi en kort rapport från Freeridemedlemmen Fred-O som nu är på plats i Champoluc för säsongen.

”Kan med mycket lycka säga att det varit bra väder i Italienska alperna de senaste dagarna. 
Från 2000 m.ö.h. och uppåt finns det åkbar snö. Fick ihop ett åk på 800 höjdmeter idag (läs: lördag) i delvis mjuk snö. Har bild på powpowspår men kan inte få iväg bilden (halvkass wifi-bar)”

För att råda bot på bildbristen och det motsträviga wifi:t i rapporten tog vi hjälp av sociala medier och hittade detta foto från imorse. Hur nice ser det ut?

Snöar det där du är?
Vill du dela med dig? Skicka bilder, och några ord om du känner för det, till redaktionen [krumelur] freeride.se så plockar vi med dem i nästa snörapport.

Psst! Du har väl inte missat att Snödjupsmätaren vaknat till liv ur sin sommardvala?
Snödjupen i Sverige hittar du på denna länk >>

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.