SNOW har fått mångmiljoninvesterare

För några veckor sedan avslöjades det att dataspelet SNOW kommer släppas konsol-exklusivt till Playstation 4 nästa år, och idag blev det även offentligt att Poppermost Productions, som är företaget bakom spelet har gjort klart med ett antal tunga finansiärer.

Nyligen genomförde Poppermost en finansieringsrunda som drog in sex miljoner kronor från ett flertal investerare. Två av de nya delägarna i företaget är Edastra Venture Capital och GP Bullhound, bägge välkända namn inom IT-branschen.

– Vi befinner oss verkligen i en spännande tid. Spelet utvecklas snabbt och bolaget växer och uppmärksammas i spelkretsar. Vi är glada att få stöd av så skickliga och erfarna investerare som Per Roman och Robert Ahldin med sina respektive team på GP Bullhound och Edastra, säger Alexander Bergendahl, VD och en av grundarna på Poppermost.

– På kort tid har Alexander och hans team byggt ett annorlunda och kvalitativt spel med stor potential. Vi är entusiastiska över att Poppermost fått resurser att klättra mot allt högre toppar, säger Robert Ahldin på Edastra Venture Capital.

Poppermost har vuxit så det knakar det senaste året. När Freeride träffade dem innan lanseringen av alfan förra hösten bestod företaget av de tre grundarna – Alexander, Filip och Markus. Idag jobbar nio personer (och en hund) heltid med SNOW. Under spelmässan Gamescom i Köln i början av augusti släpptes nyheten att Poppermost ingått ett exklusivt avtal med Sony, som innebär att SNOW lanseras på Playstation 4 någon gång nästa år.

– Lanseringen av SNOW på PS4 är en milstolpe för oss. Playstation 4 är den ledande spelkonsolen och kan ge spelaren den bästa spelupplevelsen av SNOW, säger Alexander Bergendahl.

– Vi tycker Poppermosts friåkningsspel SNOW som är under utveckling ser mycket lovande ut. SNOW fyller ett tydligt gap i marknaden enligt vår analys och vi tycker också att det är viktigt att se unga utvecklingsteam som adresserar den stora och växande konsol- och PC-marknaden. Alexander och hans team är av högsta internationella kvalitet och vi väger den energin tungt i våra bedömningar, säger Per Roman på GP Bullhound.

De största ägarna i Poppermost är idag grundartrion – som även är verksamma i bolaget – Alexander Bergendahl, Markus Palviainen och Filip Lundgren. Utöver Edastra och Bullhound har även Mikael Pawlo, Mathias Ackermand och Magnus Sandberg investerat i Poppermost.

Just nu finns SNOW tillgängligt i alfaversion på Steam Early Access, men Poppermost siktar på att släppa betaversionen innan årsskiftet och fullversionen av spelet någon gång nästa år. Dock finns inget exakt datum satt för betasläppet än. Alla som har betalat för alfaversionen på Steam kommer automatiskt få tillgång till betan, och den kommer också göras tillgänglig för ytterligare utvalda testare. Vad gäller SNOW på Äppeldatorer är det fortfarande så att spelmotorn CryEngine som SNOW använder inte är kompatibel med Mac. Om CryEngine kommer i en Mac-version kommer SNOW också göra det.

SNOW i korthet

Ett open-worldspel där spelaren fritt kan utforska berget Sialia och dess klippor, skogar och terrängparker – själv eller tillsammans med andra spelare. När spelet är klart kommer det vara gratis att spela men användarna kan betala för att komma åt extra content inne i spelet, till exempel utrustning och kläder.

Företag som SNOW samarbetar med: Red Bull, Armada, Scott, Fulltilt, Line, K2, Faction, Völkl, Marker, POC, Sauna, J Skis, Ride.
Åkare som SNOW samarbetar med: Tom Wallisch, Russ Henshaw, Tanner Hall, Jon Olsson.

Läs även: Nu släpps alfaversionen av SNOW >>

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
15 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (15)