Stöckli WRT pro ”Bästa pistskidan jag har åkt”

Vi teståker Stöckli WRT pro laser som verkligen faller oss på läppen. Förutom priset är det en fullkomlig hit för pisten. 

Ja, vi sätter betyg när vi gör skidtest. Den skida som fick allra bäst omdöme i vårt test av pistskidor 2022/2023 är detta schweiziska mästerverk från Stöckli. Det enda negativa är prislappen på 19 000 kr för paketet med skida, raceplatta och bindning.

 

Omdöme och betyg

– Jag skulle vilja börja med ett citat från en teståkarvän ”dessa skidor är vassare än en schweizisk armékniv”. De är fantastiska att åka på, det bästa i pistskidor som jag har kört, grymma på allt. Snabba i sväng, perfekt stenhård in i sväng, kick ur sväng. Man kan åka korta svängar och långa skär. En klockren 5:a, säger Olle Stenbäck.

– Jag hade höga förväntningar, det tog några svängar innan jag hittade rätt. Den är rolig och klarar stora och små svängar, står pall för allt. Ska man ha en renodlad pistskida är denna skida grejen. Det är en tydlig skida som visar vad den vill och bjuder upp till dans, tydliga svängar och tydliga kanter, men skär inte fast i någonting. En skoj skida, får 4.5 i betyg säger Cisela Groth.

– Jag har haft ett leende på mina läppar sedan första svängen. Jag hade höga förväntningar, jag känner genuint att detta är en ny referenspunkt för vad en 5-poängare är för mig. Det är en fantastiskt rolig skida. Det enda negativa är priset. Betyget blir en solklar 5:a. säger Emma Lerider Harrysson.

–Det här är ett mästerverk, gedigen träkärna och dubbla lager metal. Den är ändå rätt lätt. Det är mycket sväng i den, fartstabil, sjukt rolig skida. Det är en solkar 5:a i betyg, säger Jesper Hayland.

Stöckli WRT pro laser 

Mått (Nos/Midja/Bak): 118/66/100 mm
Svängradie: 14.8 m i 172 cm
Pris: ca 19 000 kr ink bindning och platta.

Betyg från teståkarna: 4,9 av 5

Här ser du fler skidtest 2023, fler publiceras efter vart. Om du är mer taggad på all mountain-skidor eller freeride skidor så har vi så klart test på de kategorierna också. Hur du väljer rätt längd på alpina skidor har vi en fin artikel om, dessutom kan du få tips på hur du väljer rätt längd på barnskidor också.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.