Stor framtidssatsning i Lofsdalen – 10 nya backar och 4 nya liftar

Lofsdalens Fjällanläggningar har förvärvat 430 hektar mark på den östra sidan av fjället Hovärken. Med köpet äger Fjällanläggningen hela fjället. Förvärvet av mark möjliggör en gigantisk satsning och Lofsdalens Fjällanläggningar inleder nu arbetet med att skapa en detaljplan för det nya området.

– För Lofsdalen innebär detta en otrolig framtidspotential. Det här skapar helt nya möjligheter att expandera. Att kunna planera för en framtid i alla väderstreck runt vårt fantastiska fjäll Hovärken är en enorm möjlighet. Samtidigt är det viktigt för oss att behålla den charm och genuinitet som Lofsdalen står för, säger Ola Andersson, VD Lofsdalens Fjällanläggningar.

Lofsdalens Fjällanläggningar siktar på 10 nya nedfarter, 4 liftar, längdspår och ca 3000 bäddar med ”Ski-in/ski-out”-läge. Även sommartid finns det nya unika möjligheter för både vandring och cykling:
– Det här är ett stort projekt som kommer ta tid att genomföra. Det är en stor infrastruktur som ska till innan vi kan påbörja förverkligandet av området. Allt från detaljplan och vägar till snösystem, nerfarter och liftar. Med detta område ges möjlighet att fortsätta utveckla Lofsdalen även om det tar många år. Det roliga är att Lofsdalen har en fortsatt expansiv utveckling framför sig, avslutar Andersson.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.