Tanner Hall kör egen variant av Jon Olsson Invitational

Tanner Hall gör en “Jon Olsson” och bjuder in världseliten till en egen tävling – Tanner Hall Invitational. 30 mars körs tävlingen i Sierra at Tahoe i Kalifornien.


Jon Olsson har
gjort det, Sammy Carlson likaså. Nu bjuder även Tanner Hall in värdseliten till en egen tävling – Tanner Hall Invitational. Tävlingen kommer att avgöras i Sierra at Tahoe 30 mars, helgen innan Jon Olsson Invitational, i Åre.

Tanner Hall själv, Phil Casabon, Torin Yater-Wallace och de svenska hoppen Henrik Harlaut och Simon Ericson är några i den exklusiva skaran som kommer att köra första upplagan av Tanner Hall Invitational.

Det Tahoe-baserade företaget Snow Park Technologies, som bland annat bygger hoppen i X Games, har kopplats in för att bygga arenan. Allt kommer att kretsa kring  två stora hopp och en quarterpipe som byggs mellan hoppen. Tävlingen kommer att avgöras i ett så kallat jam-format med ett jam på hoppen och ett i quarterpipen. Deltagarna kommer själva att agera domare så det gäller att hålla sig väl med konkurrenterna då förstapriset är 10 000 dollar, enligt arrangörerna.

Tävlingen är något av en motreaktion till de allt fler “seriösa” tävlingarna som OS och VM, säger Tanner Hall i en kommentar till ESPN:
”Många tävlingar på senare tid, speciellt nu med OS och allt, har blivit superseriösa (…) Med det här eventet vill vi hitta tillbaka till det roliga med skidåkning, och få alla att komma ihåg att det först och främst handlar om att ha kul med polarna, stil och att utvecklas”, säger han i en kommentar.
 

Klara åkare

Tanner Hall, Sammy Carlson, Phil Casabon, Henrik Harlaut, Paul Bergeron, Duncan Adams, Taylor Seaton,Torin Yater-Wallace, Joffrey Pollet-Villard, Mike Hornbeck, Ahmet Dadali, B Devine, Simon Ericson, Sean Field, Brady Perron, Chris Turpin, Tommy Ellingson, Shoya Okazaki, Motoki Shimomura, Yoshiya Urata

 

Text: Redaktionen
Foto: Inspired Media

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.