The Bunch älskar dig också

Skidkollektivet The Bunch har släppt en ny skidfilm vid namn ”Love you too” som är en urban skidfilm fullmatad med riktigt ösig och imponerande street-åkning som stundtals ger kalla kårar.

Skidkollektivet The Bunch har nyligen släppt filmen ”Love you too”, en drygt 16 minuter lång rulle som hade premiär på youtube under förra veckan. Och den som gillar skidåkning i urban miljö kommer inte att bli besviken.

”Love you too” är en enda lång kavalkad av skidåkning på räcken, trappor, stenar, diverse rör och liknande underlag som vanligtvis inte förknippas med skidåkning.

Till skillnad från kollektivets förra film ”Is There Time For Matching Socks” – som är en konstnärlig och estetiskt tilltalande produktion som också involverar en rejäl portion med åkning i stora berg (sjukt sevärd, se den här) – så är ”Love you too”  mer pang på, det är street-åkning och inget annat.

Filmen startar med riktigt rå åkning till tonerna av Daniel Norgren, och från den stunden så går det inte att slita sig från skärmen. Sedan matar The Bunch på. Det ges lite tid för några psykedeliska övergångar mellan scenerna och lite snack från kollektivets atleter, men i stort sett är det skidåkning från början till slut.

Vissa delar gör ont att se, som den ofattbara och tillsynes livsfarliga feature som syns 9 minuter och 21 sekunder in i filmen…

Men mestadels så är detta bara sjukt imponerande, The Bunch böjer och bänder sina skidor på ett sätt som bara de kan och tänjer hela tiden på gränsen för vad som är möjligt att genomföra på ett par lagg.

”Love you too” är filmad enbart i Sverige, och då främst i Sundsvall, Gällivare, Östersund och Stockholm från december till mars denna vinter. Nämnvärt är också att landslagsåkarna Hugo Burvall och Emil Granbom syns i denna produktion.

Hjärnorna bakom denna skapelse är två, inom genren, väletablerade namn; Magnus Granér och Alex Hackel som som producerat filmen. Som regissör står Andreas Olofsson som bland annat har filmat med Level 1 tidigare.

Produktionsmässigt är ”Love you too” genomtänkt, snabb och lite retro med det klassiska formatet 4:3. Allt onödigt är borta, här finns inga imponerande kameraåkning eller magiska vyer, utan det är kort och gott skidåkningen som står i fokus.

Ja, The Bunch fortsätter att imponera och leverera skidfilmer som känns allt annat än förutsägbara. Och det tackar vi för!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.