Nya tricktips med Jesper Tjäder och Oscar Wester

Oscar Wester och Jesper Tjäder har tillsammans med Freeride spelat in ett antal tricktips i videoformat. Inspelningen gjordes i Kläppens park. Fyra edits släpptes i våras, nästa vecka och lagom fram till OS i Sydkorea februari 2018 kommer nya rykande färska tricktips varje vecka. 

Hej Jesper Tjäder: Vad är det vi kommer att få se i Freerides tricktips?
– Jag och Oscar Wester går igenom grunderna på nya trick. Det är tjugo totalt. Det är allt från simpla trick till dubbelvolter. Det blir Zero spin, Switch cork 540, Switch Bio 900, Flat spin 360 för att nämna några bara. Vi ville ha bredd i svårighetsgraden, där tittarna ska få med sig lite oavsett vilken nivå de är på. Klippen är ganska korta, därför är det inte super djupgående, men det ger nog en bra idé och start för att lära sig tricken.

Vilket är ditt favorittrick bland de som är med?
– Switch frontflip kan jag göra hela dagen utan att bli less på det. Det var kul med nya trick också, exempelvis Switch early noose kunde jag inte alls bra före inspelningen. Det är ett trick som fler och fler gör och som var kul att få med. Vi tog med några gamla klassiker också, men ville krydda på med lite nytt också så att vi driver det hela framåt.

Här nedan ser du de fyra första tricktipsen från Jesper Tjäder och Oscar Wester. Det är zero spin, 180, switch cork 540 och switch bio 900. Torsdag 12 oktober kommer nästa tricktips här på Freeride.

Videosidan för serien finns här:
”Tricktips med Jesper Tjäder och Oscar Wester”.

Samlingsavdelning (videos, artiklar etc):
Tricktips
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.