Vinn nya pjäxorna Dynafit Hoji Free

Vinn Dynafits nya version av pjäxan Hoji Free. En allroundpjäxa för dig som vill både gå lätt och åka hårt. Tävlingen pågår till 6 november 2019.

Ski hard – walk easy! Nya Hoji Free tar freeride touring till en ny nivå med styvare skal och tightare passform. Till skillnad från hyllade föregångaren Hoji Pro Tour som släpptes ifjol är Hoji Free bestyckad med en traditionell tådel kompatibel med alpina bindningar, enligt rådande norm.

Nu kan du vinna ett alldeles eget par Dynafit Hoji Free som kostar cirka 7500 kronor i butik. Svara på frågorna nedan så är du med och tävlar, lycka till! Det finns mer fakta om pjäxan längre ned, och scrolla helt ned om du vill se en matig film med Eric Hjorleifson där han berättar om pjäxan.

Delta i tävlingen här

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2019-11-06

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

>>> 8/11 Vinnare blev William Fjällström, stort grattis! 

Mer om Dynafit Hoji Free

Ski hard – walk easy! Nya Hoji Free tar freeride touring till en ny nivå med styvare skal och tightare passform. Till skillnad från hyllade föregångaren Hoji Pro Tour som släpptes ifjol är Hoji Free bestyckad med en  traditionell tådel kompatibel med alpina bindningar enligt UNI EN ISO 9523. Hoji Free erbjuder bästa tänkbara utförsprestanda och stabilitet men med gåegenskaper som tidigare bara återfunnits på renodlade toppturspjäxor.

Hoji Lock System är ett gediget system som stabiliserar manschetten mot chassit och ger en låsning helt utan glapp när man går från hike- till ski mode. Den totala rotationsrörelsen är 55 grader och uppseendeväckande friktionsfri såväl framåt som bakåt. Med ett och samma grepp justeras även pjäxans strap och översta spänne simultant då de kopplade via kablage, vilket sparar tid och energi – One move to switch!

Skalkonstruktionen är i grund och botten likvärdig med Hoji Pro Tour, men ökad materialtjocklek på chassit samt glasfiberförstärkt Grilamid i utvalda områden på manschetten för ökad prestanda och precision. Lästen är något smalare och mynnar ut i en något lägre totalvolym. Vinkeln framåt kan justeras med hjälp av spoiler, från 11 till 17 grader. Välbyggd och omslutande innersko från specialisterna på Sidas, kan tillpassas med varmluft. Vikt 1560 gr i 26,5 MP.

Upphovsmännen bakom nya projektet är återigen den ödmjuke kanadensiske friåkaren Eric “Hoji” Hjorleifson samt uppfinnaren och gurun Fritz Barthel. Barthel är även känd som upphovsman till Low Tech som han utvecklade redan 1984 för att möjliggöra att hänga på sina betydligt mer vältränade polare ut på äventyr i bergen. Ca pris 7,500 kr.

”Dynafit Hoji Free Boots review – deep dive with Eric Hjorleifson”

 

Fler tävlingar på Freeride just nu:

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.