Åkarna Utskällda av organisationen på VM

Under fredagens planerade slopestyle-kval i VM i Sierra Nevada var vädret så pass dåligt att åkarna tillslut vägrade att köra, trots påtryckningar från tävlingsorganisationen. Det hela slutade i att FIS-chefen Joseph Fitzgerald skällde ut och proklamerade för åkarna att de minsann “Don’t do anything”, vilket fångades på film och sedan lades ut på Swiss Freeski Team’s sociala kanaler.

Observera att klippet är taget ur sin kontext och att det råder vissa oklarheter om vad som egentligen diskuterats innan och vad Fitzgerald egentligen menar med sitt uttalande.
Oavsett så har klippet redan skapat ordentlig diskussion i freeski-kretsar som redan sen innan i många fall har en rätt skeptisk och negativ syn kring FIS (Internationella Skidförbundet och arrangör av bl.a. världscupen och VM för de flesta skid- och brädsporter).
Hashtaggar som #makeskiinggreatagain och #f*ckfis flödar…

Vad är era tankar om klippet och FIS inom freeski i allmänhet?

Finalerna i slopestyle är schemalagda till Söndag och sänds live i SVT 1 och SVT Play.

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
 • Gilla1   Kommentera (1)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER:
 • TAGGAR: , , ,
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Xavier
  0
  Xavier | 2017-03-18 00:59          

  Ingen är förvånad. Detta är ändå organisationen som tyckte det var lämpligt att köra slopestyle-VM i snowboard förra helgen samtidigt som X-games tävlingen i Hafjell. Jämför åkarlistorna de två tävlingarna emellan. Fast å andra sidan skadar det väl inte med en b-tour, mer pengar för lovande talanger att tävla om. För FIS har väl prispengar även för de som inte åker port?