Billy Poole död vid fall i Alta

Utahåkaren Billy Poole omkom under tragiska omständigheter i Alta igår under filminspelningen till den nya Warren Miller-filmen.


Foto: Cross Sportswear

Billy Poole, som körde för Black Dimond (tidigare för Cross) och bland annat placerade sig som åttonde man på NM i Extremåkning 2006, var i sällskap med Jamie Pierre och skulle åka en couloir på ett stort brant face som heter Wolverine Cirque.

Svenske åkaren Reine Barkered fanns på plats och blev ögonvittne till olyckan som kom att kosta Billy livet. Reine återberättar:
– Jag stod och kollade in när de skulle filma ett stort brant face. Billy droppade in, tappade kontrollen i ett dubbeldropp, slog i hårt och flög ut i rännan där han längre ned slog i klippväggen. Han blev sedan begravd av sluffet som kom ned, Jamie Pierre åkte snabbt fram och började gräva, skidpatrullen var på plats efter bara fem minuter. Men billy rörde inte på sig. Då åkte vi vidare och såg senare en ambulanshelikopter.
Nu på kvällen fick vi bekräftat det vi var rädda för, Billy dog i krashen. Det är en tung stämning i Alta nu då Billy var en stor profil här.

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.