Black Diamond: Helt ny skidserie och världens lättaste transceiver

Black Diamond satsar friskt inför nästa vinter. Helt nya skidserien Impulse ska ta friåknings- och allmountainåkarna med storm, dessutom kommer den slimmade och 137 gram lätta transceivern Recon LT. 

Världens största sportmässa för skidprylar ISPO är inställt detta år pga corona. Men vi vill självklart veta vad för coola skidgrejer som kommer till nästa säsong. Låt oss börja med Black Diamond som vi besökte denna vecka. Ett märke som har mycket på G inför nästa vintersäsong.

Tre av de fyra produkterna vi spanade in har förkortningen LT i sina namn, detta står för Light Weight.

BLACK DIAMOND IMPULSE – Skidor för hela berget

Black Diamond har skapat en ny linje med skidor som heter Impulse. De kommer i bredderna 90, 104 och 112 mm. Skidor byggda för dig som åker offpist liftburet, men samtidigt inte bangar en liten tur eller promenad, även en skida för dig som toppturar mycket men har fokus på utförsåkningen.


BLACK DIAMOND REACON LT – Världens lättaste transceiver

Black Diamond Reaon LT är en slimmad transceiver, digital med tre antenner. Världens lättaste transceiver 137 gram inklusive batteri. Off, sök och sänd-läge är blåmarkerad plast och sitter på toppen av denna slimmade tingest som kommer komplett med ett hölster som du bär på överkroppen. 3 899 kr är priset för sändaren när den kommer i butik hösten 2021.


BLACK DIAMOND TRANSFER LT – Rejäl och lätt lavinspade i aluminium

Black Diamond har uppdaterat sin linje med spadar. En helt ny liten nätt skyffel heter Transfer LT och denna kikar vi närmare på.


BLACK DIAMOND VAPOR CARBON 2 – Teleskopstavar för de snabba

Black Diamond Vapor Carbon 2 är i kolfiber med en låsmekanisk i metall som gör att du kan höja och sänka dem. Greppigt och mjukt handtag i skum som går långt ned, perfekt när du vill placera handen längre ned vid traverser uppför. Stavarna kommer med pudertrugor och väger precis över 200 gram per stav. När stavarna kommer ut i butik hösten 2021 kostar de 1599 kr.

Fler videos från andra skidmärken kommer i vår spellista ”ISPO 2021 på låtsas” vi har exempelvis också redan besökt både Salomon och Atomic. Och ja, alla videos kommer att vara in English, aaaaaight!

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera