Bogners nya lyxskidor kommer med prislappen 44 000 kr

Lyxlirarna på Bogner firar 90 år. För att markera detta jubileum släpps ett tämligen kostsamt kit med skidor, stavar och skidbag. Du frågar om prislappen? Drygt 44 000 svenska riksdaler. 

Ibland tycker man att vissa skidor är lite väl dyra när de börjar närma sig 10 000-strecket eller till och med går över.

Ett par skidor som sannerligen går långt över den magiska gränsen är Bogners nya jubileums-lagg. För att fira 90 år som lyxigt sport märke med bas i München, Tyskland släpper man en begränsad upplaga, ”limiterad upplaga” är lyxmärkens favoritgrej, om 90 par skidor.

Det var den olympiska skidåkaren Willy Bogner som 1932 startade märket som fick hans efternamn. Det är Willys gamla raceskida som man nu har hämtat inspiration ifrån, gjort lite moderna updates, och voila! saken är klar. Konstruktionen innehåller bambu, papper och titanal och är sedan pressad i rumstemperatur.

Stavarna är i kolfiber, och den luddiga skidväskan är sydd från schweiziska arméfiltar. Är man ett lyxmärke då vinnlägger man sig självklart om att jobba med storytelling deluxe i alla led: från material hela vägen fram till prislappen.

Fler lyxiga alternativ

Men det finns så klart alltid någon som är värre… Vi har tidigare berättat om Jackie Chan-skidorna från italienska Foil som gick lös på 365 000 kr, en annan dyr skid-grej var Volants game of thrones skapelsen. Ett mer beständigt lyxigt skidalternativ är märket Zai som har sin tillverkning i Disentis, Schweiz.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.