”Djupaste pudret Stockholm har fått på många år”.

Adam Widén är ingen långsam herre. De senaste dygnens snökaos i Stockholm drog han kvickare än kvicksilver nytta av. För vem vill missa en flera decimeter djup puderdag i huvudstaden nära Essingeleden vid Aspudden? 

Stockholmsbackarna har haft många skidåkare de sista dagarna, och inte bara piståkare. Toppturare och puderjyckar har gått man ur huse i huvudstaden för att nosa efter nysnön. Adam Widén, flickvännen Sandra Andersson och Värmlands ”Bömbdröpper” Svante Löthgren tog med sig lagg och bräda till Essingeleden vid Aspudden. Alla åkte och uppskattningen är det var ”minst 3 deceimeter”.

Har Stocholm fetaste pudret just nu enligt dig Adam Widén?
– Nej, det kan jag nog inte påstå men djupaste pudret Stockholm fått på många år!

Har du åkt just där ni körde tidigare?
– Aldrig åkt detta spot tidigare, men fick syn på detta lilla flyg för 3 år sen och väntat på snön och rätta tillfället sen dess och nu kom det!

Puder och skidåkning, Aspudden vid Essingeleden i Stockholm, januari 2019

En annan som har varit ute och letat puder är Joakim Wangler. Han var tidigt uppe i Tyresö och letade snö i söndags morse. I forumtråden ”PUDERÅK I STHLM. URBANCITYSNOWBOARD AND SKI” visar han sin åkning och peppar andra att ge sig ut, samt ber om åktips runt om i staden. Och Freerides medlemmar har inte varit sena med att komma med flera smarriga tips i Stockholm! In och kika!

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla3   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • Dela på Facebook Tweeta
  • KATEGORIER: