Evelina Nilsson: “– Antingen så gör du det eller så gör du det inte”

Inför stundande säsong på världstouren 2020 tar vi en pratstund med alla åkare som det är värt att hålla ett extra (svenskt) öga på. Sist ut, men inte minst, är Evelina Nilsson som i vinter återvänder till FWT!

49 åkare. Fyra världsmästartitlar. Den 18 januari drar Freeride World Tour 2020 igång i Hakuba, Japan.

Inför världstourpremiären kollade Freeride läget med ett par av de åkare värt att hålla ett extra (svenskt) öga på. Hur förbereder man sig inför en comeback, yoga och Stjärnornas krig. Sist men inte minst i vår intervjuserie är 28-åriga Evelina Nilsson som fått ett wildcard till årets tour. [Hon tävlade tidigare på Freeride World Tour 2016 och -17, reds anm.]

Nya intryck

Hur känns det att göra comeback på touren?

– Det känns superkul. Verkligen. Jättespännande.

Vad ser du mest fram emot med att vara tillbaka på FWT?

– Bara väldigt nyfiken på att vara öppen och nå min högsta potential. Kunna följa min inspiration, se nya saker och utveckla eller pusha mig själv. Det känns fantastiskt kul att få se några nya stopp, som Japan och Kanada. Det ska bli jättekul att få utforska nya platser, nya ögon och mycket nyfikenhet.

Träningsbuddies

Hur har du förberett dig?

– Jag har gjort en yogalärarutbildning i Indien. Var en månad i Indien i september.

– Sedan har jag tränat med min syster och hennes pojkvän Mika. Vi har varit träningsbuddies hela sommaren, varit ute mycket i naturen och inspirerat varandra i massor av olika träningsformer — sprungit, hoppat och härjat på. Och nu när snön har lagt sig så är det tid för gymmet. Tillsammans med dem.

– En blandning av allt men det är viktigt att komma ihåg den inre resan, att balansera sig själv inåt och inte bli för fäst vid struktur. Våga tänka med nya ögon. Hela tiden blicka inåt och gå djupare. Det är den första prioriteten som jag har; att vara närvarande i allt jag gör, se hur man kan gå djupare, hjälpa och inspirera andra.

Läst att du är ett stort Star Wars-fan, har du något favoritcitat eller -scen?

– Det finns så himla många citat men ett som Yoda säger som jag tycker är väldigt bra, “Do. Or do not. There is no try.” Det får en verkligen till att steppa in i sig själv och, ‘OK, nu gör jag det här.’ Man håller inte på och funderar. Antingen så gör du det eller så gör du det inte. All in, all the way 🙂

FAKTARUTA

NAMN: Evelina Nilsson.

ÅLDER: 28.

BOR: Åre.

ANTAL SÄSONGER PÅ FWT: 2.

STÖRSTA INSPIRATION PÅ SKIDOR: Alla som åker från hjärtat och är i presence.

TÄVLAR PÅ VILKA SKIDOR: K2 mindbender 106C, 167 cm; K2 mindbender 115C, 172 cm.

Text: Malin Dunfors
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.