FINALEN I FREERIDE WORLD TOUR INSTÄLLD PGA CORONA

Nu är det officiellt, Freeride World Tours final, Xtreme Verbier, är inställd. Tidigare rykten var att tävlingen skulle gå av stapeln på söndag, och tävlingsorganisationen kallade hastigt ned åkare till Verbier för att försöka genomföra finalen trots den rådande situationen. Men nu står beslutet fast, och helt plötsligt har vi svaren på vilka som rodde hem vinsten i den ärofyllda tävlingen samt förvirrade åkare utspridda över Europa. 

Efter att tävlingsorganisationen ringt upp alla åkare och bett dom komma ner till Verbier på snabbast möjliga vis, har de nu gått ut med nyheten att tävlingen blir inställd. Beskedet nådde Cody Bramwell under kvällen när han nådde touch down på Genèves flygplats och när vi fick tag på honom lät han inte särkilt förvånad:

“Jag är inte överraskad! Hade dock varit najs om de tog beslutet liiite tidigare.”

Den nya 180-vändningen innebär att tävlingsresultaten är klara och den totala rankningen förblir den samma som efter Fieberbrunn. Kristofer Turdell avslutar på en fantastisk andra plats, Reine Barkered på 7:e plats, Carl Regnér slutade som 8:a och Evelina Nilsson på en 9:e plats. Cody knep en imponerande 4:e plats och han förklarar att han både är överrumplad och glad på samma gång:

“Det känns sjukt faktiskt. Mitt mål i år var att kvala till nästa år. Att jag avslutade med en pall plats och 4 på totalen är så mega för mig! Känns sjukt fett för jag vet att det finns mer att ge!”

Tidigare idag pratade vi även med Reine Barkered och Jackie Paaso som satt i en bil påväg mot Schweiz för att göra ett försök att genomföra finalen. De fick ett samtal om att bege sig mot Alperna när de var hemma i Åre och laddade om efter förra tävlingen. Paret protesterade först mot beslutet, men efter en hel del övervägningar valde de trots allt att bege sig söderut. Reine förklarade att det hela överlag kändes osäkert:

“På knappt en dags varsel fick vi reda på att vi skulle försöka ta oss nedåt, de ville att vi skulle ta oss in till Schweiz så fort som möjligt innan gränsen eventuellt kunde stängas. Vi protesterade först och sa att det var en dålig idé, vi ansåg att de skulle vänta tills planerat datum och se vad som hände, det är ändå en bit bort. Det kändes allmänt osäkert helt enkelt. Men ja, de ringde runt till alla åkare och kollade vilka som kunde komma och många var redan på plats så de ville ge det ett försök.”

Nu återstår det att se hur våra åkare tar sig hem, alla vi har varit i kontakt med har förklarat att de är väldigt noggranna med att följa de åtgärder som krävs för att försäkra att de inte åtagit sig någon smitta.

I och med det abrupta slutet är rankningen även inom Freeride World Qualifier klar. Det innebär också att David Deliv har kvalat in till Freeride World Tour nästa år och vi har ytterligare en svensk att heja på. Stort grattis till den stompsäkra skåningen! 

Tävlingsresultaten för Freeride World Tour 19/20:

SKI MEN:
1. Isaac Freeland, USA
2. Kristofer Turdell, Sverige
3. Andrew Pollard

SKI WOMAN:
1. Arianna Tricomi, Italien
2. Hedvig Wessel, Norge
3. Jaclyn Paaso, USA

SNOWBOARD MEN:
1. Nils Mindnich, USA
2. Victor De Le Rue, Frankrike
3. Sammy Luebke, USA

SNOWBOARD WOMAN:
1. Marion Haerty, Frankrike
2. Michaela Davis-Meehan, Nya Zeeland
3. Erika Vikander, Usa

Text: Lif Hydén
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
36 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (36)