Hyr skidkläder i Åre

Houdini och hotellet Copperhill i Åre erbjuder nu hotellgästerna hyra skidkläder för minskad miljöpåverkan. För 1400 kr har du ett skalställ i en vecka. Uthyrningsföretaget Rent-a-plagg i Åre är ytterligare ett alternativ för dig som inte vill köpa och äga skidkläder. Även Houdini-butiken på Åre torg hyr ut skidläder. Är det riktigt skralt i kassan? Ja då kan du numera också låna skidställ över dagen hos Stellar Equipment. 

Hotellet Copperhill i Åre och Houdini inleder ett samarbete där man låter hotellgästerna hyra funktionskläder under sin vistelse. Genom Houdini Rental kan hotellgästerna vid ankomst hyra skidställ för att använda under sin vistelse och sedan återlämna plaggen vid utcheckning.

Uthyrningskollektionen på Copperhill består av skalkläder för både vuxna och barn. Prisexempel för jacka och byxa är under en helg 700 kr och en hel vecka kostar 1400 kr.

Sedan tidigare bedriver också Rent-a-plagg uthyrningsverksamhet i Åre där du kan få grejerna levererade till dörr eller hämta dem 10 min bilfärd från Åre i lagret vid Såå, som för övrigt ligger mittemot Åre Skidfabrik som bland annat tillverkar skidorna Extrem.

Ett annat Åre-baserat företag som tänker nytt är Stellar Equipment som har löst sin försäljning av skidkläder på ett annorlunda sätt jämfört med de flesta andra märkena. I princip är man helt nätbaserade. Men på Stellar Equipments butik och Showroom i Åre kan du både testa deras kläder inomhus, samt även låna dem helt gratis över dagen och testa dem i dess rätta miljö uppe på Åreskutan.

På Copperhill är av skidkläderna från Houdini uthyrningen framförallt avsedd för gäster, men det finns också sedan fem år tillbaka uthyrning i Houdinibutiken på Åre Torg, där med större utbud dessutom. Sedan 2013 har man också kunnat hyra Houdinikläder i de egna butikerna i Stockholm, Göteborg och Oslo. Men nu kan man alltså även hyra skidkläder direkt på plats i receptionen på Copperhill i Åre:
– Att erbjuda våra gäster att hyra skalkläder är ett sätt att göra fjällsemestern smidigare och samtidigt minska dess miljöpåverkan, säger Eva Ottosson Rask VD på Copperhill Mountain Lodge.

Genom uthyrningen ges ett hållbart alternativ till traditionell konsumtion enligt Houdinis VD Eva Karlsson:
– Med Houdini Rental kan du packa lättare och samtidigt se till att alltid ha den senaste utrustningen. Som bonus gör du också miljön en tjänst. Vår målsättning är att delandelösningar som uthyrning och prenumeration ska utgöra 10 procent av vår omsättning till 2022, säger hon.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.