Jon Olsson, Jacob Wester och miljön

För er som bott under en sten senaste veckorna kanske har missat att Jon Olsson genomfört ett stunt uppe på Folgefonnas glaciär. Han fraktade upp sin lamborghini för att svänga runt några portar. Ett stunt inte uppskattat av alla.

Jon Olsson har ännu en gång skiftat fokus. Han är inte jibber eller alpinåkare längre utan satsar allt på att bli en framstående ”vloger” eller ”youtuber”. Med en inhyrd filmare dokumenterar morasonen det mesta i sitt liv med dagliga uppdateringar. Dom kallar sig ”Team Overkill”. Förebilden verkar vara Casey Neistat – en amerikansk videobloggare som blivit känd genom ett TV-program (The Neistat Brothers) och sedan varit en prominent videobloggare som kan leva på den sysslan.

Jon har hittills spelat in 41 videobloggar och intresset ökar. Att köra en sportbil på en glaciär är ett självklart marknadsföringsstunt för att uppmärksamma hans nya inriktning.

Någon som opponerade sig mot att förebilden (inte för första gången) marknadsför sig med att bränna fossila bränslen på ett såpass hotat ställe som en glaciär är skidåkaren och vännen Jacob Wester.

Diskussionen har sedan igår kväll rasat på twitter med olika åsikter av medhåll, motangrepp och ordväxlingar prominenterna emellan.

Det är inte första gången Jon hamnar i skottgluggen. Tidigare saker som folk har haft en åsikt om är bland annat att han använt bikiniklädda tjejer som design på sina skidor eller köpt in 100 flaskor champagne efter sin tävling i Åre. Själv vet han nog om att detta är en del av hans framgång, att han lyckas vara aktuell och synas trots att han inte åker så mycket skidor eller placerar sig bra på tävlingar.

Vad tycker ni?

Är det ett bra sätt för en stor förebil att marknadsföra sig själv genom att köra en sportbil på en glaciär? Vems sida står ni på?

Se stuntet som upprör

För er som har missat det kan ni se klippet när Jon Olsson kör lamborghini på glaciären här.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
16 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (16)